avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala pentru suspendarea judecatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala pentru suspendarea judecatii

In conditiile in care instanta nu vrea sa dispuna suspendarea facultativa, in temeiul ca exista urmatoarele:
1. cercetare penala pt marturie mincinoasa in acel dosar a carui suspendare o cer, avand o vadita înrâurire hotărâtoare asupra soluţiei.
De asemenea, cercetare penala si pt fals in declaratii, fals in inscrisuri, uz de fals etc, în legătură cu obiectul supus judecatii.
2. apel impotriva pronuntarii pe cale de exceptie asupra unui drept care face obiectul acestei judecăţi,

Vreau sa solicit suspendarea judecatii pe cale de ordonanta presedintiala, avand in vedere ca sunt in mod evident indeplinite conditiile de urgenta, temporaritate si neintrare in fond.
Va rog sa ma sfatuiti in acest sens.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 14:09, 30 Decembrie 2014
Categoric NU. Ceea ce v-a refuzat un judecator (suspendarea judecatii) se poate obtine, eventual, doar printr-una dintre caile de atac prevazute de codul de procedura civila, nu va poate fi acordat de un alt judecator intr-un alt dosar. De ce nu? Pentru ca astfel ati inventa o cale de atac ad-hoc impotriva incheierii de respingere a cererii de suspendare :O , neprevazuta de procedura civila; este impotriva principiului independetei judecatorului etc. etc. etc.
Pe lângă aceste aspecte, Ordonanța președințială este inadmisibilă în materia executării silite. Se solicită suspendarea provizorie, prin încheiere, nu ordonanță președințială de suspendare.

în fine, asta este opinia majoritară în materie, știu că sunt judecători care decid și altfel.
Atentie, va rog, ilie1111, vreau sa solicit SUSPENDAREA JUDECATII, nu suspendarea exeutarii silite... deoarece nu e vb de nicio executare silita, ci de un litigiu de munca.

UBIK, pai tocmai asta urmaream...
Totusi, ce-ar fi daca nu as mai cere deloc suspendarea de drept...ci as cere direct suspendarea pe cale de ordonanta presedintiala??
Atunci nu s-ar mai aplica rationamentul pe care m-ati negat categoric.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare provizorie sabinna sabinna Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta. Am facut doua cereri de suspendare provizorie a ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suspendare executare silita ancut75 ancut75 Cererile formulate pe cale de ordonanta presedintiala, cand sunt neevaluabile in bani, se taxeaza cu 20 lei. Cand cererea formulata pe cale de ordonanta ... (vezi toată discuția)