avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare provizorie
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare provizorie

Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta.
Am facut doua cereri de suspendare provizorie a executarii sentintei respective pe cale de ordonanta presedintiala, pana la solutionarea cererii de suspendare formulata odata cu in apelul. Ambele au fost respinse.
Evident ca nu mai am timpul necesar sa fac si altceva si cred ca banca va consemna suma ( care este foarte mare ) la dispozitia executorului.
In concret, ce probe ar fi trebuit sa aduc ca sa mi se admita cererea de ordonanta presedintiala privind suspendarea provizorie a sentintei respective ? Stiu care sunt conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala. Ce dovezi puteam sa aduc ca sa dovedesc urgenta si eventualele pagube ?

Am uitat, ultima cerere a fost respinsa prin incheiere si fara cale de atac. E corect?
Daca fac apel, asa cum spune Codul de proc. civ. nou, cine-l judeca? Trebuie sa cer suspendarea executarii si in apel, cu plata de cautiune ?
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 22:39, 12 Martie 2013
Odata ce suma de bani a fost poprita de catre banca, aceasta va fi consemnata oricum catre executorul judecatoresc, chiar si daca obtineti suspendarea provizorie a ex. silite. Presupun ca a-ti solicitat suspendarea provizorie a executarii silite si a-ti depus si cautiunea de 10% din valoarea obiectului cererii? Aveti pe rol si contestatie la executare?
Sentinta com. data de prima instanta este executorie. Exercitarea apelului nu suspenda de drept executarea . Apelul formulat la sentinta com. data in prima instanta este o actiune distincta, de cea privind suspendarea provizorie a executarii silite, pana la solutionarea contestatiei la ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare JohnJohn JohnJohn Buna seara! A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei). Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita stelian67 stelian67 am o problema in care solicit ajutor: Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de ... (vezi toată discuția)