avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces-verbal stationare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces-verbal stationare iregulamentara+ridicare

Buna ziua,

Vreau sa depun o plangere si am cateva nelamuriri. Poate stie cineva despre ce e vb si poate sa ma lamureasca putin.

Varianta scurta, detalii la sfarsit. Mi-a fost ridicata masina in sectorul 1, cand m-am dus sa o ridic, pe PV facut de agentul din cocioaba din curtea unde depoziteaza masinile scrie "a stationat voluntar cu auto... fara ca acesta sa fie asezat langa si in paralel cu trotuarul; proba video" prevazut in art. 143/1 RAOUG 195/2002 R

Regulament de aplicare OUG 195/2002
Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

OUG 195/2002
Art.63.
(5) Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel
Art.65. - Cazurile şi condiţiile în care oprirea, staţionarea sau parcarea pe drumul public este permisă se stabilesc prin regulament, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă

Intrebarea mea este, daca in regulament la articolul pentru opriri voluntare interzise nu exista clauza aceasta de asezare langa si in paralel, dar este prezenta in OUG, desi regulamentul trebuia facut in conformitate... se poate aplica oricum conform art 143 a) scris pe PV?

_______asta e partea importanta, apreciez orice raspuns_________ pt cei care au mai mult timp liber/etc detalii jos

Nu e singurul punct cu care vreau sa-mi sustin plangerea, este un loc mai ciudat acolo, masina nu era plasata pe benzile de circulatie ci langa un spatiu verde intr-un squar intre cele 2 sensuri, in acel loc marginea partii carosabile ar fi acel spatiu verde incapsulat cu care eram asezat paralel si langa, nu exista nici un fel de marcaj in locul respectiv de stationare interzisa... Si nici avertizarile alea de ridicari in urma hotararii ... a consilului local sector 1.
hotarare care an gasit-o dar regulamentul care-l aproba pana nu ajung la primarie nu am cum sa fac rost ca nu l-au mai publicat pe site-ul lor ca "sustine prea multe modificari in perioada asta" :O
tariful de depozitare ~370Ron/24h este incredibil de mare considerand ca o masina ocupa 3-4 m2 sa nu zic ca tariful de transport este fix, nu depinde de locul din care ti-o aduce... si nu am sperante sa recuperez vreun ban nici dupa/in cazul anularii PV-ului, sa nu zic ca mi-au si lovit-o...

Stie cineva daca se aplica punctul 1 de mai jos considerand ca cel care mi-a incheiat pv-ul nu prea avea habar despre ce era vb?

Anton0730 a scris:

1-Consider ca s-a facut o incalcare a art. 15, O. G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor pentru ca intre agentul care mi-a întocmit procesul-verbal de contravenţie şi agentul de pe radar nu a existat o identitate de persoană, astfel încât cel care a constatat efectiv contravenţia nu este agentul care a întocmit procesul-verbal de contravenţie şi care, conform legii, trebuia să constatate personal fapta săvîrşită de mine.

2-S-a facut si incalcarea Art. 181. - (1) din Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 [în situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D, după prelucrarea înregistrărilor şi stabilirea identităţii conducătorului de vehicul]
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
ldarkyl, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se aplica, ordonanta sau regulamentul atunci cand sunt contradictorii? (stationare neregulamentara) ctincristi ctincristi Intr-un alt subiect mai vechi se mentiona: [quot] \"Regulament de aplicare OUG 195/2002 Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala AlexandruLuminare AlexandruLuminare Buna ziua. Se poate contesta un PV intocmit de poliția locală sector 1 pe baza art. 2(1) HCL sector 1 132/2016. In fapt eram la fața locului cand mi-au ... (vezi toată discuția)