avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deschidere magazin
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deschidere magazin

in primul rand LA MULTI ANI,acum as dori sa intreb daca pot deschide pe PFA un magazin de vanzare produse de curatenie,ce acte ar trebui sa intocmesc dupa ce deshid PFA-ul?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiucostel79 , utilizator 19:48, 7 Ianuarie 2015
Puteti sa deschideti o intreprindere individuala si apoi sa inchiriati spatiul pe aceasta intreprindere individuala unde sa comercializati acea gama de produse.
Va trebui sa aveti casa de marcat.
Veti completa registrul jurnal de incasari si plati unde treceti incasarile adica raportul zilnic de la casa de marcat, platile adica documentele de plata la facturile de achizitie produse de curatenie de la furnizori.
Va trebui sa completati nir la fiecare factura de achizitie marfa.
Pentru inceput, la infiintarea intreprinderii individuale nu e nevoie sa va declarati platitor de tva.
Va mai trebuie registru inventar unde treceti intrarea bunurilor de natura mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar achizitionate cu factura pe intreprinderea individuala. Mijloacele fixe sunt bunurile cu valoarea de achizitie de peste 2500 lei si doar pentru acestea calculati amortizarea.
Detalii privind cam ce cheltuieli puteti sa deduceti le gasiti la art. 48 din codul fiscal.
Aveti in vedere ca va trebui sa platiti ca titular al intreprinderii individuale, pe langa impozitul pe venit de 16% si contributie la sanatate si de pensi (acesta din urma daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil).
Detalii pentru actele care va trebuie la registrul comertului pentru a va autoriza, le gasiti la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza actele la un i.i. Florin70 Florin70 Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face ... (vezi toată discuția)
Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)