avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zapada cu gheata cazuta pe masina in fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zapada cu gheata cazuta pe masina in fata blocului

Buna seara

Am si eu o problema care ma confrunt pentru a doua oara. Am un loc de parcare la 3 metri de bloc.dat de ADP . Acum 2 ani a cazut zapada de la vecinii mei care au balconul inchis la etajul 10 avand tabla pe acoperis fara aripioare de zapada pe masina parcata in fata blocului mi-a avariat capota, parbrizul si plafonul. Anul acesta istoria s-a repetat si mi-a spart decat parbrizul. Am hotarat sa nu mai pun masina in acel loc iarna desi platesc pentru el. . Am contactat pe vecinul respectiv dar refuza orice dialog ca nu are nicio vina. Am luat legatura cu administratia blocului, iar dumnealor se eschiveaza ca nu au nicio vina si sa luam legatura cu locatarul respectiv. Administratia dupa incidentul cu parbrizul spart au pus afise in care anunta pe locatari de la etajele 10 sa curete zapada de pe acoperisul balcoanelor daca nu vor raspunde pentru avarile provocate masinilor sau persoanelor . Ce este de facut? Astept un raspuns. Va multumesc Mentionez ca proprietarul aprtamentului de unde a cazut zapada inghetata nu locuieste acolo avand apartamentul inchiriat .
Ps Noaptea trecuta 4/5 Ianuarie in locul meu de parcare a fost parcata o masina nu din locatari blocului care a avut ghinionul sa cada zapada cu gheata spargandui parbrizul :(
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
cosmodudu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmodudu , utilizator 07:55, 8 Ianuarie 2015
Exista in codul civil ceea ce se numeste raspunderea pentru pagube cauzate de lucruri
Daca inchiderea balconului este din constructia blocului, atunci responsabilitatea este a asociatiei, nu a proprietarului pentru a curata zapada si turturii, daca balconul este inchis de proprietar, iar in schita apartamentului nu este balcon acoperit, atunci responsabilitatea este a proprietarului, nu a chiriasului care locuieste acolo (cu sau fara forme legale, asta este alta discutie si poate sa fie o arma a dumneavoastra impotriva proprietarului).
In cazul in care balconul este inchis de proprietar, dumneavoastra il puteti da in judecata pentru pagubele pricinuite, dar puteti sa sesizati si Primaria sa vedeti daca are autorizatie pentru modificarea fatadei condominiului.
Poate asigurarea facultativa a masinii ar fi de folos. Pentru avariile suferite la masina, asiguratorul va despagubeste si apoi se poate indrepta impotriva proprietarului apartamentului ori impotriva asociatiei pentru recuperarea banilor.
Fara asigurare, avand in vedere ca aveti locul de parcare inchiriat legal, puteti sesiza si solicita despagubiri de la primarie, in subordinea carei se afla serviciul ce a dispus inchirierea.
au balconul inchis la etajul 10 avand tabla pe acoperis fara aripioare de zapada

Din precizarile initiatorului topicului,rezulta ca este vorba despre balconcare din constructie nu are plafon,respectiv proprietarul a acoperit strict cu tabla ,dar fara anexele care au rolul de retinut zapada sau gheata
Avand in vedere ca este modificare executata de catre proprietar,opereaza disp L nr 230/2007
Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Vinovatul poate fi actionat in judecata si sa raspunda civil.
Ar fi bine sa nu se intample sa cada la cineva in cap si sa decedeze deoarece ar putea fi vorba de o infractiune de ucidere din culpa.
Asociatia poate ca ar trebui sa se implice mai tare mai ales ca tine de administrare aceasta situatie...

Alte discuții în legătură

Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)