avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare fonduri pentru fast food
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare fonduri pentru fast food

Buna ziua!

Intentionez sa deschid un fast food mic in perioada imediat urmatoare. Deocamdata nu am firma deschisa, nici locatie nu am gasit inca. Mai mentionez ca in trecut am mai detinut o firma, impreuna cu 2 asociati, care nu a beneficiat de niciun fel de fonduri de la stat / europene.
As putea accesa fonduri nerambursabile pentru aceasta activitate si, daca da, prin ce program? Varsta este sub 35 de ani si planul este sa fim 2 asociati. Evenual o poate deschide doar persoana care nu a mai detinut acest statut in trecut, daca asta ar fi o piedica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihairandrei , utilizator 16:48, 6 Ianuarie 2015
Aveti 2 variante: sa deschideti un SRL cu 2 asociati, start-up si sa beneficiati de finantare prin programe nationale, sau sa infiinteze persoana care nu a mai detinut firma un SRL-D si pe dvs sa va angajeze. In cea de a 2-a varianta avantajul este ca beneficiaza de facilitatile SRL-D, scutire de la taxele de infiintare, scutire de la plata CAS pentru maxim 4 angajati...etc.
Ambele variante sunt eligibile sa primesca finantare nerambursabila.
Programele sunt : debutant , max 10000 euro cofinantare 50%, START maxim 94.500 lei, cofinantare 10%.
de ce nu spuneti nimic de TVA la SRL-D?
TVA nu este cheltuiala eligibila indiferent ca este vb de SRL-D sau de SRL, deci nu intra in discutie.
@ mihaiandrei gasesti detalii pe urmatorul link:
[ link extern ] /
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile Daria8 Daria8 Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma indrumati, cum as putea obtine fonduri nerambursabile fara cofinantare pentru microintreprindere, pentru antreprenorii ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri nerambursabile / subventii domeniul alimentar fast food ioanmihaila ioanmihaila Buna ziua, Doresc a deschide o afacere de tip fast food in Brasov. Se pot obtine fonduri nerambursabile / subventii de la stat? Si daca da, ma puteti va rog ... (vezi toată discuția)
Fonduri TooFast TooFast Buna seara, as avea si eu o serie mica de intrebari, daca ma puteti ajuta.. As fi interesat de accesarea fondurilor europene nerambursabile. Pentru tinerii ... (vezi toată discuția)