avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri

Buna seara, as avea si eu o serie mica de intrebari, daca ma puteti ajuta..
As fi interesat de accesarea fondurilor europene nerambursabile. Pentru tinerii sub 30 ani am inteles ca sta altfel treaba. Eu as vrea sa sa infiintez un centru de reciclare plastic (peturi).
As dori sa stiu cati bani pot primii, daca am vreo sansa sa accesez aceste fonduri cu ce vreau eu sa fac, daca imi trebuie vreun ban pe langa cei care ii primesc, si cum sta treaba cu proiectul... ?

Posibil sa imi mai scape ceva intrebari dar o sa urmaresc. Ma poate lamurii si pe mine cineva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 10:45, 15 Aprilie 2013
Salutara ideea!
Inainte de a primi raspuns la intrebarile dvs va rog sa ne spuneti unde doriti sa deschideti acest centru?in mediu rural sau urban?
Dorinta dvs de a deschide acest centru este in faza de idee sau aveti deja un concept clar definit ce inseamna acest lucru.?
Aveti deschisa firma sau acum doriti sa o deschideti?
este o idee, pe care as vrea sa o pun in practica.
nu sunt sigur unde sa deschid centrul, dar m-am gandit la marginea unui sat.
firma am un I.I. dar pentru ce vreau sa fac acum, as vrea sa deschid alta.
Totusi din cate am mai citit decand am lasat mesajul aici, am inteles ca nu se dau fonduri extrem de mari in programul asta pentru tineri, nu cred ca mi-ar ajunge. Celalalt tip de fonduri europene cum se poate lua? Dati-mi va rog cateva detalii daca se poate. multumesc.
Orice lucru mare incepe prin pasi mici si corect facuti.:) Nu stiu cine a spus asta dar este adevarat.
Puteti infiinta un SRL, sau SRL-D pentru a accesa programele nationale, deocamdata.
[ link extern ] /
Prin cele 2 programe puteti accesa in jur de 30.000 euro, dar trebuie sa stiti ca la finantarea de 50% respectiv 30% trebuie sa cofinantati dvs cu restul procentelor.
Programele europene care se vor lansa, daca vor mai fi lansate , vizeaza firme cu 1-2 ani experienta si profit.
Pentru start-up-uri sunt programele nationale si eventual, daca vor mai fi bani, masura 312 a PNDR:
[ link extern ] /
Pentru aceste fonduri nerambursabile aveti nevoie de un plan de afaceri si ceea ce este foarte important este sa faceti un studiu privind nivelul de colectare ( t/luna) si nivelul de prelucrare, pentru a stabili rentabilitatea investitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene Alexandru Raul Cialma Alexandru Raul Cialma As vrea sa stiu cum pot lua fonduri europene nerambursabile deoarece am niste idei de afaceri, iar varsta mea este de 25 ani. Eu am un venit doar din salariu ... (vezi toată discuția)
Program minimis 2015 Cristina2015 Cristina2015 care sunt conditiile de participare pentru programul minimis pt 2015 ? daca am 28 de ani mai pot beneficia de acest program? (vezi toată discuția)
Finantari europene nerambursabile anca2585 anca2585 tineri casatoriti,locuim la tara intr un oras mare,plin de peturi nereciclate.avem sansa sa obtinem aprobare de finantare europeana nerambursabila pentru a ... (vezi toată discuția)