avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu 12/24

in cazul unui angajat ce lucreaza 12/24, daca acesta isi ia 1 zi de sambata libera (respectiv de joi pana luni nu lucreaza), cum anume se va socoti concediul?
dat fiind faptul ca legea considera ca fiind concediu de odihna 8 ore de luni - vineri. in anumite programe de salarii trebuie trecut numarul de ore de concediu si nu de zile. in acest caz sunt 8 sau 12?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 7 Ianuarie 2015
Nu are nicio legatura durata CO cu timpul de munca.

Un salariat are dreptul la minim 20 de zile lucratoare de CO.
deci 12 ore libere sambata inseamna 1 zi de concediu? adica 8 ore de concediu ? (programul saga cere numarul de ore de concediu)
Ce treaba are orele de sambata cu zilele de CO?

Zilele de sambata sunt zile de repaus saptamanal.
angajatul lucreaza marti-joi-sambata-luni. vrea concediu pentru sambata. nu vrea invoire, nici sa recupereze, pur si simplu concediu. dar legea spune ca doar de luni-vineri se consedera concediul.
ce e de facut in aceasta situatie? nu pot sa ii refuz omului concediul sambata.

(aceeasi intrebare si in situatia celor ce lucreaza joi-luni si vor sambata si duminica concediu)
1. Care lege spune ca numai luni-vineri se considera CO?

2. Daca programul lui de munca cuprinde si ziua de sambata si are liber in alta zi din cursul saptamanii , atunci ziua de sambata devine zi lucratoare si i se poate acorda CO pentru aceasta zi.

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna Tania  D Tania D daca am in angajat care lucreaza 11 ore /zi timp de 5 zile urmate de 5 zile libere. Contract cu norma intreaga cu 21 zile de concediu. Logica mea, avand in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si zile libere Dani1993 Dani1993 Este.legal ca angajatorul sa lege zilele de concediu de odihna cu zilele libere care imi reveneau în mod normal ? Dau 1 exemplu,eu lucrez 1 zi 12 ore cu 1 zi ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)