avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimarea primei cereri de chemare in judecata, efecte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimarea primei cereri de chemare in judecata, efecte pe care le produce fata de cea doua cerere

buna seara,sunt din ,am inaintat proces de divort si am primul termen in luna februarie, dar pe citatie scrie ca se va pune in discutie exceptia perimarii.Mentionez ca am mai avut si anul trecut depusa o actiune tot pt acelasi divort,dar intre timp ne-am impacat,neanuntand instanta. Ce inseamna exceptia perimarii? la ce sa ma astept? imi va ingreuna procesul de divort?Va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:58, 8 Ianuarie 2015
(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
Cererea dumneavoastra de divort a ramas in nelucrare un timp mai indelungat, cel putin 6 luni de zile. De aceea ati primit citatia cu aceasta mentiune. Perimarea este o sanctiune procedurala care opereaza de drept si este determinata de lipsa de staruinta a partilor in solutionarea litigiului.
Asadar, va trebui sa introduceti pe rolul instantei o noua cerere de desfacere a casatoriei.
multumesc pt raspuns.Imi va ingreuna procesul in continuare?L CE SA MA ASTEPT? Sau pur si simplu e o chestie de formalitate?
multumesc pentru raspuns...cand sa introduc aceasta cerere,caci eu deja am introdus-o luna trecuta cu termen in februarie?Trebuie alta cerere de desfacere a casatoriei chiar daca am una sau cum?
uitati-va la numerele de dosar de pe cele doua acte si vedeti daca ele coincid
cel mai probabil citatia are alt numar de dosar decat divortul pe care l-ati depus ultima data si pentru care aveti termen in februarie

Alte discuții în legătură

Admite exceptia perimarii; constata perimata cererea Admin.John Admin.John Buna ziua, poate cineva sa ma ajute la acest subiect? va multumesc (vezi toată discuția)
Exceptia perimarii Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea ... (vezi toată discuția)
Partaj malacica malacica Cand se perima un doasar de partaj care este suspendat din 20.06.2014 pentru neplata onorariu expert constructii civile.Doresc sa repun pe rol acest dosar. (vezi toată discuția)