avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCOATERE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCOATERE DIN INDIVIZIUNE

Parintii mei au cumparat de la bunica 5/8 din cele 8 parti prin contract de Vinz-Cump.Ambii bunici sunt decedati.Au ramas de impartit cele 3/8 intre tatal si unchiul meu.Casa are 5 camere.o suprafata de 875mp(suprafata totala) si o deschidere stradala de aprox 18 m.Timp de 10 ani parintii mei au platit toate darile la stat pe intrega suprafata,si au intretinu si renovat casa.Il pot scoate din indiviziune?
ART. 728 din Codul Civil prevede:
Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune.

Trebuie sa va prezentati cu actele la un topograf si un avocat.
Succesiunea e deschisa prin deces ,iar nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune.In vederea sistarii acestei stari , aveti posibilitatea sa va adresati notarului public , daca exista un consimtamant al erezilor si pentru mai multa celeritate, sau instantei de judecata (cu mentiunea ca exista costuri mult reduse , comparativ cu cele ale notarului public ) in vederea dezbaterii succesiunii si iesirii din indiviziune.
Competenta in acest sens e judecatoria in a carei raza teritoriala si-a avut ultimul domicilu defunctul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune tonytherock31 tonytherock31 BUNA ZIUA, Am o intrebare si va rog daca puteti sa ma ajutati. Parintii mei au cumparat de la bunica 5/8 din cele 8 parti prin contract de ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune say say Ce acte presupune iesirea din indiviziune? Care este sediul materiei? Speta este urmatoarea: Bunicul si bunica au avut 2 fii si 2 fiice. Copiii au avut si ei ... (vezi toată discuția)