avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mari probleme inainte de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mari probleme inainte de succesiune

Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit dintotdeauna singurul frate al mamei mele cu familia lui. Mentionez ca la respectiva adresa exista 2 corpuri de cladire, intr-una locuieste fratele mamei mele si in cealalta au locuit bunicii. Am fost deja la notar sa ne interesam de succesiune, in momentul de fata, dupa ce reusim sa strangem toate actele urmeaza ca mama mea sa deschida succesiunea. Mama mea s-a inteles pe cale amiabila cu fratele ei sa imparta totul in doua, corpul de cladire unde locuieste fratele ei sa ii ramana lui iar cealalta cladire, unde au locuit bunicii mei sa ii ramana mamei mele, iar curtea si gradina de asemenea in doua. Era in discutie de asemenea ca una dintre fiicele unchiului mei sa isi construiasca casa pe partea de teren care ii va revenii tatalui ei dar aceasta dupa ce se va stabili exact care e partea tatalui ei. Intre timp, fara ca cineva sa poata spune exact care e partea de teren a mamei mele si care e a fratelui, fiica lui a inceput sa isi construiasca casa intrand pe partea care ii revine cel putin verbal dupa intelegerea cu fratele ei, mamei mele. In momentul in care am vazut care e situatia si constructia casei era abia la stadiul de sapaturi mama mea l-a somat pe fratele ei sa nu intre pe partea ei acesta refuzand insa.
Ma intereseaza ce e de facut in acest caz, cum poate mama mea sa isi apere drepturile. Mentionez ca, casa pe care si-o face fiica fratelui mamei, respectiv verisoara mea e casa din lemn pt. care am inteles ca nu e nevoie de fundatie.
Astept cu mare interes raspunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:44, 29 Octombrie 2009
solutia ar fii dezbatrea succesorala la notar.
acceptarea succesiunii se face in termenul de 6 luni de la data decesului defunctului .
se poate apela la un cadastrist in vederea impartirii terenului . cu cadastrele de dezmembrare se merge la notar si se face partaj voluntar .
fiecare isi va intabula ulterior imobilul si terenul aferent.

puteti sa o notificati pe nepoata in vederea sistarii lucrarilor de constructie pana la data dezbaterii succesiunii si atribuirea cotelor parti din succesiune, erezilor.

daca in cele din urma succesorii nu se inteleg se poate investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect partajul succeosral si iesirea din indiviziune.
actiune avand ca obiect partajul succeosral si iesirea din indiviziune.


Sistarea indiviziunii se face chiar prin partaj. Utilizarea celor doua notiuni e superflua.
Eu va sfatuiesc sa apelati la un avocat care sa va redacteze si instiintarile precontencioasa, deoarece, din nefericire, nu prea cred ca va veti intelege( deja aveti refuzul fratelui).este extrem de important deoarece ce se intampla acum poate fi folosit in instanat in dosarul de partaj ppentru sau impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Mari probleme inainte de succesiune Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La ... (vezi toată discuția)
Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in urma mortii bunicii,cei 2 frati ai mamei si mama ... Marius240564 Marius240564 Buna ziua!in urma mortii bunicii,cei 2 frati ai mamei si mama au impartit o casa ,fiecare a luat cate o camera,mama a cumparat de la unul dintre frati partea ... (vezi toată discuția)