avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Ce acte presupune iesirea din indiviziune? Care este sediul materiei?
Speta este urmatoarea:
Bunicul si bunica au avut 2 fii si 2 fiice. Copiii au avut si ei la randul lor copii, rezultand 5 nepoti. Partea mea din mostenirea de la bunici este 1/8. Mostenirea este alcatuita din 2 cladiri si terenul pe care se afla acestea.
Eu doresc sa am acte pe partea mea de 1/8 din mostenire.
Doresc sa ma indrumati cui trebuie sa ma adresez si ce costuri presupune iesirea din indiviziune. Mentionez ca faptul ca cadastrul este efectuat, de asemenea si succesiunea.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 09:08, 18 Mai 2011
CODUL CIVIL

Art. 728
Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Un coerede poate oricând cere împărţeala succesiunii, chiar când ar exista convenţii sau prohibiţii contrarii.
Se poate face învoire pentru suspendarea diviziunii pe termen de cinci ani. După trecerea acestui timp, învoirea se poate reînnoi.
Art. 729
Diviziunea poate fi cerută chiar când unul sau mai mulţi din erezi au posedat părţi separate din succesiune, dacă nu a fost act de împărţeală sau dacă nu se poate opune prescripţia.
Art. 730
Dacă toţi erezii sunt prezenţi şi majori, se pot împărţi între dânşii, oricum ar voi, fără îndeplinirea vreunei formalităţi.

Pentru restul cel mai intelept este sa consultati un cadastrist si/sau un notar.
Cand v-am sfatuit sa consultati un cadastrist m-am referit la informatiile pe care trebuie sa i le transmiteti in legatura cu viitoarea modificare a configuratiei proprietatii.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori, faceti documentatia cadastrala pentru partaj si incheiati un act de partaj voluntar la notarul public. Taxele vi le comunica notarul public, pe baza actelor de proprietate si planurilor cadastrale. Daca exista neintelegeri intre coproprietari, cereti partajul in instanta.
Cadastrul este deja facut pentru tot terenul. Trebuie facut cadastru pentru fiecare cota in parte, la asta va referiti?
Da, exact, se realizeaza plan cadastral pentru fiecare lot in parte.
dvs ca sa aveti vocatie succesorala la cota din bunurile bunicilor dvs ar trebui ca parintele dvs respectiv fiul sau fiica bunicilor sa fie decedat. dvs ati veni la mostenire prin reprezentare. daca aveti vocatie succesorala promovati actiune in instanta pt iesirea din indiviziune.va trebuie actele de stare civila precum si actul de proprietate al pamantului.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor! MOCANU OANA MOCANU OANA Mama mea are o casa de la bunica ei, dar ea are doar o parte din casa, partea care a cumparat-o de la bunica,bunica avea doi copii dintrecare unul e mort.Cel ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune in urma succesiunii lady1709 lady1709 Buna ziua, In urma succesiunii dupa moartea tatalui si odata cu renuntarea mamei la partea ei in favoarea copiilor, au rezultat 2 cetificate de mostenitor, ... (vezi toată discuția)