avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am 17 ani

buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. problema ar fi de 4 ani in casa unde stau mama si bunica se cearta in fiecare zi plus de asta bunica incepe certa pe mine ma jigneste ma face in toate felurile sare la bataie si vreau sa plec la iubitul meu acasa nu mai vreau sa traiesc in casa bunicii mele nu mai suport atata cearta si oricum vrea sa ma deie afara din casa ei. se poate sa dau declaratie la politie pe propria mea raspundere ca vreau sa ma mut la iubitu meu. sa fie multumita bunica mea ca a scapat de mine si sa stea numai cu mama. va multumesc astept un raspuns adevarat ca sa stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: Phantom79 , utilizator 20:07, 10 Ianuarie 2015
Intai si intai LA MULTI ANI!...17 ani este o varsta la care o tanara n-ar trebui sa aiba framantarile si necazurile d-voastra.
Ce sa faceti cu adevarat nu va poate spune nimeni...sfaturi, DA, asta pot sa va dau si eu si multi altii care postam pe acest forum.
Ma gandesc ca insusi faptul ca nu prea stiti incotro s-o luati si ce sa faceti cu viata d-voastra ar trebui sa va ingrijoreze.
In opinia mea asta inseamna ca nu prea sunteti pregatita sa parasiti cuibul si sa dati piept cu viata.
Doar atat:
Credeti ca iubitul va fi mai iubitor decat mama sau bunica? Si pt. cat timp?
Este o vorba si-i foarte adevarata: cu sotul/sotia nu esti ruda !
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator
exista mai multe lucruri de care trebuie sa tineti cont:
1. ai terminat scoala?
2. poti sa te intretii?
3. iubitul tau are locuinta personala?
4. iubitul tau are cu ce sa se intretina?
ar mai fi, dar incepe cu astea
da are cu ce sa ma intretina, mama lui are o casa mare si avem unde sta voi munci si eu unde munceste el la 18 ani. si asta vroiam sa stiu daca politia ne face ceva
Faptul ca mama lui are o casa mare nu te ajuta pe tine cu nimic, mama lui nu e obligata sa te intretina, doar mama ta e si doar daca iti continui studiile.
Politia nu-ti face nimic, dar sfatul meu este sa nu te muti daca nu te poti intretine singura.

Asteapta sa faci 18 si angajeaza-te (cred ca poti sa te angajezi si acum daca isi da mama ta acordul) si apoi muta-te (la prietenul asta, la alt prieten, la o prietena, la casa ta, unde vrei si poti).

Dar gandeste-te ca daca nu-ti termini scoala acum, alta sansa nu mai ai asa usor. Si gandeste-te ce viitor ai cu studiile pe care le ai acum. Gandeste-te serios, fara sa-ti servesti prostii de genul "scoala oricum nu foloseste la nimic" si "sunt atatia absolventi de facultate someri".
Exista fete pe planeta asta (ba chiar si in tara la noi) care iau bataie si traiesc in teroare doar pentru ca vor sa mearga la scoala. Ar fi pacat sa renunti la dreptul tau.
mama lui ma intelege stii situatia mea si ma va ajuta este o familie minunata. deci politia nu imi poate face nimic daca ma mut la el de acum

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)
Libertate la 18 ani? alin@ alin@ buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa ... (vezi toată discuția)