avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie

Prin ce metode si in cat timp se poate legaliza/recunoaste casatoria din Statele Unite si in Romania?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:43, 11 Ianuarie 2015
In primul rand trebuie ca certificatul din State sa fie apostilat cu apostila de la Haga. Trebuie sa aveti grija sa nu care cumva sa aveti greseli la nume, sa aveti inscrise ambele prenume, datele de nastere, nume prenume parinti, locul lasterii,etc.a va faceti dvs. o comparatie cu actele romenesti, cuvant cu cuvant, litera de litera. Daca nu cuprinde numele pe care urmeaza sa-l purtati dupa casatorie trebuie ca ambii soti sa dati declaratie pe proprie raspundere la notar. De asemenea trebuie sa dati declaratie la notar cu privire la regimul matrimonial ales cu ocazia casatoriei. Durata este undeva la 30 de zile de la depunerea actelor la starea civila de la locul de domiciliu.Puteti solicita transcrierea si la ambasada/consulat, daca va aflati in strainatate dar stiu ca acolo dureaza mai mult iar costurile sunt mai ridicate, eventual intrati pe siteul ambasadei Romaniei din tara unde va aflati, pentru a consulta taxele consulare. Daca nu ati solicitat transcrierea in termenul de 6 luni de la casatorie/obtinerea certificatului american amenda este intre 100-200 lei.
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un roman si o moldoveanca florinarosioru florinarosioru Tatal meu, roman, s-a casatorit in Italia cu o moldoveanca. Mi-au trimis actele traduse, cu care trebuie sa merg la starea civila sa le fac un certificat de ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte dupa casatorie roxanamacovei roxanamacovei Buna seara, am si eu cateva nelamuriri si sper din tot sufletul sa mi se raspunda la msg. Sunt casatorita cu un spaniol, in urma acesteia nu mi-am schimbat ... (vezi toată discuția)
Casatorie/ divort in strainatate , trebuie inregistrat in romania? asye asye Daca am fost casatorita in UK si dupa un an de zile am divortat <casatorie si divort acolo> trebuie ceva inregistrat aici ? -sotul a fost cetatean ... (vezi toată discuția)