avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie/ divort in strainatate , trebuie inregistrat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie/ divort in strainatate , trebuie inregistrat in Romania?

Daca am fost casatorita in UK si dupa un an de zile am divortat <casatorie si divort acolo> trebuie ceva inregistrat aici ?

-sotul a fost cetatean strain
-mi am pastrat numele la casatorie
-si nu au rezultat copii din casatorie

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: asye , utilizator 22:23, 30 Iulie 2015
Da, in principiu da. Depinde si daca va mutati inapoi in tara sau ce planuri aveti.
Daca eu ma intorc in tara si el ramane acolo? in aceasta situatie?
Conform legii sunteti obligata a solicita in termen de 6 luni transcrierea certificatului de casatorie. Acum daca nu ati facut acest lucru veti plati o amenda de 100 lei.:( Pentru mentiuni va veti prezenta la starea civila a localitatii de inregistrare a nasterii dvs.unde veti depune actele atat pentru casatorie cat si pentru divort. Dupa obtinerea aprobarii de la DEPABD Bucuresti aceste mentiuni, de casatorie respectiv divort, va vor fii inscrise doar prin mentiune pe marginea actului dvs. de nastere. Sa aveti grija ca atat certificatul de casatorie cat si sentinta sa fie apostilate. Daca sotul se intoarce sau nu in tara nu este relevant pentru dvs. Daca mai sunteti in relatii bune ii puteti solicita sotului o declaratie la notar cu apostila de la Haga din care sa rezulte ca in urma casatoriei si divortului fiecare ati ramas pe numele dvs. Daca nu veti da doar dvs. aceste declaratii la un notar din Romania. Desigur puteti sa va adresati ambasadei/consulatului. Nu este necesar sa veniti in tara doar pentru asta.
Va multumesc pentru raspuns, si apostila actelor o pot face si la ambasada Romaniei de acolo sau acel act de acolo , daca este adus in tara poate fi apostilat si aici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere divort, schimbare nume joana72 joana72 Buna ziua, Am o intrebare: Eu locuiesc in Danemarca de 10 ani, dar mi-am pastrat cetatenia romana, nu sint cetatean danez. In 2002 m-am casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort in sua, procedura recunoasterii in romania. Nonynel Nonynel In cursul anului 2012 un cetatean roman a fost casatorit pentru 5 luni cu o cetateanca americanca. Casatoria s-a incheiat in SUA si divortul definitiv s-a ... (vezi toată discuția)
Casatoria si divortul in spania neinregistrate in romania- inregistrare nastere in romania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de ... (vezi toată discuția)