avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... COMPLETARE LEGEA 448/2006
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

COMPLETARE LEGEA 448/2006

Sunt persoană cu handicap locomotor picior stâng (tip accentuat,termen permanent) și mi se cere de ANAF să achit timbrul de mediu,neacordându-mi-se scutire de taxă,pe motiv că mașina mea având cutie automată din fabrică (nu are pedală de ambreiaj,fapt care se potrivește handicapului meu) nu mai trebuie adaptată ulterior. RAR Național mi-a dat o hârtie cum că mașina are aceste echipări,am prezentat celor de la ANAF inclusiv recomandarea medicală de la ortoped (apt conducere auto pentru mașini echipate cu cutie automată sau ambreiaj automat) și certificatul de handicap,dar dumnealor nu vor să-mi dea scutire de plata taxei de timbru. Sialogul cu dir.regional ANAF Arad,,a fost halucinant : mi-a spus că și el conduce o mașină cu cutie automată și totuși plătește taxă de timbru ! Cum să procedez ?? Am auzit că există o inițiativă parlamentară a grupului PNL pentru modificarea art.26-28 din legea 448/2006,s-a produs efecte ? Mulțumesc,cu stimă
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 11 Ianuarie 2015
Pana in prezent Legea nr.448/2006 nu a fost modificata in sensul mentionat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit autoturism oana dragoiescu oana dragoiescu sunt persoana cu handicap locomotor si am cumparat o masina cu cutie automata intrucat am probleme la piciorul cu care trebuie sa folosesc ambreiajul.sunt ... (vezi toată discuția)