avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PERSOANA CU HANDICAP ACCENTUAT
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PERSOANA CU HANDICAP ACCENTUAT

Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca da daca masina e destinata utilizarii ei de catre o persoana cu handicap dar daca e modificata pentru handicap......ori el avand punga stomatica ce modificare sa aiba masina?????
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 12:16, 30 Ianuarie 2012
Notiunea de "adaptare tehnica" se refera la cazul cand conducatorul autoturismului prezinta afectiune locomotorie
Persoana in cauza poate vbeneficia de facilitatea prevazuta de L nr 448/2006 conditionat de prezentarea documentelor medicale care atesta afectiunea incadrabila in grad de handicap
am inteles. dar zice ca RAR trebuie sa omologheze aceste dispozitive,,,,deci ce o sa omologheze RAR??? e ciudat textul de lege ca mai toate de la noi.........lasa loc de interpretari care de multe ori nu sunt pentru noi.
ma gandesc ca politia nu va voi sa o inmatriculeze fara taxa
scutirea este pentru taxa de folosire a drumurilor - rovinieta.
se acorda doar pentru persoanele cu handicap a caror masina este adaptata (comenzile pe volan). aceasta adaptare trebuie omologata si recunoscuta de RAR.
un autoturism cu cutie automata, nu este considerat adaptat, chiar daca este condus de o persoana cu handicap locomotor (stiu cazuri carora CNADR le-a respins cererea).
ruda dumneavoastra, din pacate, nu poate beneficia de scutirea acestei taxe.
dianami a scris:

scutirea este pentru taxa de folosire a drumurilor - rovinieta.
un autoturism cu cutie automata, nu este considerat adaptat, chiar daca este condus de o persoana cu handicap locomotor

Este diferenta semnificativa intre scutire taxa auto si scutire pentru taxa de folosire a drumurilor
Sustinerea dvs conform careia " un autoturism cu cutie automata nu este considerat adaptat ,chiar daca este condus de o persoana cu handicap locomotor"nu este general valabila
Exista cazuri in care medicul specialist precizeaza pe documentul medical ca persoana cu dizabilitate este "apta sa conduca vehicul cu adaptare tehnica "respectiv pentru persoana cu afectiuni locomotorii la membrele inferioare - autoturism cu cutie automata
dar despre scutire la impozitul auto ce stiti?? sau se scutesc la fel cele adaptate si omologate RAR.

Alte discuții în legătură

Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism pers. cu handicap ContSters277472 ContSters277472 Sunt persoana cu handicap accentuat valabilitate -permanent, cod boala 1 pentru spondilita anchilozanta . Aceasta afectiune i-mi afecteaza mersul pe jos ... (vezi toată discuția)