avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor

Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron din 100000ron. Intre timp, pe data de 10 decembrie, vanzatorul a fost arestat preventiv pentru contrabanda de tigari. Apartamentul nu are inca sechestru pus, dar e posibil sa fie declansata deja procedura.Antecontractul l-am inregistrat abia pe 9 ianuarie la cartea funciara si am pus clauza de instituire ipoteca legala pe avansul dat lui. El vrea sa faca procura unei terte persoane sa poata semna actele de vanzare cumparare (sa mearga alt notar din orasul lui de domiciliu in arest). Daca notarul (aflat in orasul meu de domiciliu si unde am facut antecontractul) verifica toate actele si nu are inca sechestru pus si se finalizeaza vanzarea, as vrea sa stiu cat de solid este contractul de vanzare-cumparare, in cazul in care se va pune sechestru pe bunurile lui intr-un final. Daca el nu mai vrea/nu poate sa continue cu vanzarea, il pot da in judecata pentru inselatorie si pentru a-mi recupera suma?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:12, 13 Ianuarie 2015
Daca sechestrul nu este pus in momentul vânzării nu este niciun pericol. Notarul trebuie sa aibă in acest sens informare de la procuror.
Daca are pus sechestru nu se poate vinde si atunci intervin clauzele din antecontract.
Extrasul de carte funciara care trebuie scos in momentul vanzarii nu este de ajuns pentru a vedea daca are sau nu sechestru pus?
Nu. Pentru ca nu figurează in extras de CF.
Sechestrul asigurator trebuie sa apara in CF.
In caz contrar cumparatorul este de buna-credinta...

Sfatul meu este sa nu se incheie antecontracte de vanzare cumparare si sa se evite astfel de acte juridice.
Nu se noteaza desi asa ar trebui. Se cunosc cazuri in care desi avea sechestru nefiind notat i n CF s au facut vanzari.

Alte discuții în legătură

Am facut un antecontract la notar, iar intre timp vanzatorul a fost arestat preventiv yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Se considera culpa promitentului vanzator? glo glo X(= arestat ) a incheiat o promisiune de vanzare cumparare, el fiind promitent vanzator.termen de finalizarea contractului de vanzare cumparare fiind ... (vezi toată discuția)