Dacă am cumparat drepturile succesorale de la 2/3 din moștenitori si vreau să dezbat succesiunea la notar cu al treilea moștenitor,cei doi care au vândut trebuie să mai fie prezenți la notariat?
Multumesc
Conform noului cod civil:
Moştenitorii legali sunt descendenţii defunctului
Art. 975
Dreptul de moştenire al descendenţilor
(1) Descendenţii sunt copiii defunctului şi urmaşii lor în linie dreaptă la nesfârşit.
(2) Descendenţii defunctului înlătură moştenitorii din celelalte clase şi vin la moştenire în ordinea proximităţii gradului de rudenie. Dispoziţiile art. 964 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moştenire.
(4) Moştenirea sau partea din moştenire care li se cuvine descendenţilor se împarte între aceştia în mod egal, când vin la moştenire în nume propriu, ori pe tulpină, când vin la moştenire prin reprezentare succesorală.
Dumneavoastra nu sunteti un descendent al defunctului/ ei, deci puteti chema pe cineva sa faca succesiunea.
Dna notar are dreptate.Este vorba de vânzarea moștenirii.
Să înțeleg că numai al treilea moștenitor care nu a vândut poate cere dezbaterea succesiunii la notar?
Vor trebui să se prezinte și ceilalți doi moștenitori care au vândut?
Cumpărătorul va fi și el prezent?
Dacă poate dna notar să îmi explice care este procedura în cazul meu.
Multumesc
Ca sa vanda cineva ceva trebuie sa si aiba calitatea de proprietar. Aceasta se putea atesta in cazul dvs sub forma unui certificat de calitate de mostenitor macar, ceea ce ar fi insemnat ca trebuie dezbatuta succesiunea.
La succesiunea trebuie sa se prezinte succesibilii, deci persoanele care au vocatie la mostenirea defunctului si nu altcineva ....
Cum au vandut ? si ce au vandut?
Succesiune mama
pincguinul
Buna ziua,
Aacum 2 luni a decedat mama. In urma acesteia a ramas sotul si 2 fiice. Va rog sa imi spuneti care este cota ce revine fiecaruia in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire
marusca
Daca sint nu mai sint cetatean roman pot dobindi la succesiunea parintilor mei terenul lor din Romania? Sau ii ramine doar sora mea. Mama e decedata in 1995 si ... (vezi toată discuția)