avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Pentru ca pot si pentru ca vreau- avocat sau procuror?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Pentru ca pot si pentru ca vreau- avocat sau procuror?

Salutare tuturor,
m-am decis, intr-un final, dupa 14 ani, sa dau la facultatea de drept la zi. Am renuntat la facultate in anul I pentru a lua drumul tarilor occidentale dar, intre timp m-am decis sa ma reintorc acolo unde simt ca intr-adevar sunt acasa, si am hotarat sa fac totusi ceva folositor cu timpul pe care-l mai am pe acest pamant.
Nu am inca o tinta bine definita in privinta profesiei, inca oscilez intre functia de procuror sau de avocat. Sunt inca in faza de asimilare a cunostintelor despre fiecare functie. O singura intrebare am. Este tarziu ca la varsta de 33 de ani sa apuc pe aceasta cale? Tinand cont de durata studiilor si a stagiaturii ar insemna sa pot practica una din aceste doua functii dupa varsta de 40 de ani. Asadar, este prea tarziu, conteaza ce varsta ai? Desigur voi aprecia doar raspunsurile avocatilor si/ sau procurorilor cu experienta, si a celor care stiu cu adevarat ce inseamna sa lucrezi in aceste domenii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:23, 27 Ianuarie 2015
Se intra foarte greu atat in avocatura, cat si in magistratura (judecator sau procuror), asa ca trebuie sa invatati foarte bine.
Varsta nu conteaza!
Laudabila intentia dvs ,din punctul meu de vedere piata avocaturii este suprasaturata iar posibilitatile financiare ale clientilor sunt din ce in ce mai reduse.Varsta poate fi un avantaj ,mai multa experienta de viata,focusare pe obiectivele asumate etc.Oricum succes.
de ce ati exclus profesia de judecator?
Alegerea va apartine.
Dvs. trebuie sa stiti cel mai bine ce ati vrea sa faceti.

Este foarte greu sa va indrume cineva pe o cale in aceasta privinta...

Eu puteam sa fiu si judecator si procuror dar nu am vrut.
Am preferat libertatea sub toate aspectele ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este tarziu sa acced la profesia de avocat? crismari crismari Buna tuturor, Nici nu stiu cum sa incep, astfel incat sa ma fac inteleasa si in cateva randuri sa cuprind toate ideile ce imi trec prin cap... Am 27 ani ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept la 30 ani ContSters85367 ContSters85367 Buna seara, Daca incep acum, la 30 ani facultatea de drept, am vreo sansa sa profesez in acest domeniu in viitor, avand in vedere varsta ... (vezi toată discuția)