avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfaturi - Mediere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfaturi - Mediere mostenire

Buna ziua,

Urmeaza ca in curand, cineva din familia mea, sa aiba o intrunire, in fata mediatorului, impreuna cu fratii. Au fost deja anuntati si au acceptat intalnirea.

Mostenirea este deja facuta, a mai ramas impartirea efectiva a bunurilor, mai exact ce ne intereseaza, este impartirea unui apartament si a unor pamanturi.

S-a ajuns la mediator, pentru ca persoana din familia mea doreste sa isi primeasca partea cuvenita, pentru apartament, mai exact banii. Insa pana acum, unul dintre frati s-a opus vanzarii si nu accepta ca persoana din familia mea sa isi primeasca partea, desi mostenirea este facuta.

Va rog frumos sa imi dati cateva sfaturi despre cum se poate ajunge la o intelegere. Persoana mea, nu are nimic impotriva daca unul dintre frati vrea sa cumpere apartamentul, isi doreste doar partea, de bani, cuvenita.

Am hotarat sa mergem prima oara la mediator, pentru ca am considerat ca asa este de bun simt.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
MihaiMih, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiMih , utilizator 10:00, 19 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament coproprietate din mostenire chrisandru chrisandru Buna ziua. Mama mea este co-proprietar al unui apartament de 3 camere ramas mostenire dupa decesul parintilor (al mamei sale anul trecut in august). S-a facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Legalizarea unei medieri la notar fmovidiu fmovidiu Buna,am o nedumerire si o problema totodata,am fost la mediere la un avocat in problema unor pamanturi mostenite de la parinti,ne-am inteles si am impartit ... (vezi toată discuția)