avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma platitoare TVA facturare servicii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma platitoare TVA facturare servicii intracomunitare catre firma neplatitoare TVA.

Buna ziua,
avem urmatoarea situatie firma noastra este platitoare de TVA in RO noi am prestat servicii de transport catre o firma din Anglia care nu este platitoare de TVA in Anglia , in momentul facturari la contabilitate au zis sa facturam suma plus 24% TVA.
Problema este ca atunci cand au primit factura de la noi au zis ca ei platesc TVA doar daca factura este emisa de o firma englezeasca cu numar valid de TVA si suma de bani este platita intrun cont catre un beneficiar din Regat.
Am contactat HRMC din Anglia si am primit urmatorul raspuns:

Dear Sir/Madam

I apologise for the delay in responding to your enquiry dated 29 November 2014, we are experiencing a high volume of enquires at present, your patience is appreciated.

The Place of Supply VAT rules for Business to Business supplies of services are as follows:
The Place of Supply is where the customer belongs whether or not they are registered for VAT.
So, in this case you do not charge VAT to this UK customer. However, if the value of this supply takes your customer's annual taxable supplies above the UK VAT registration threshold (currently £81,000), they must register for VAT in the UK.

If you have any further queries regarding this matter, please submit your enquiry via our website, ensuring that you quote the case reference number at the top of this reply. Enquiries can be submitted by following the appropriate links on the VAT 'Contact us' page at www. hmrc.gov.uk

Yours sincerely

VAT Written Enquiries Office

VAT Helpline 0300 200 3700

Opening times 8am to 6pm Monday to Friday

Acum urmeaza intrebarea:

La ce servicii intracomunitare se factureaza TVA 0% chiar daca beneficiarul nu este platitor de TVA si neinscris in ROI?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)
Taxa vat RowleyRose RowleyRose Recent am gasit site-ul redbubble si m-am gandit sa imi fac si eu un cont si sa incerc sa imi vand desenele/logo-urile pe el insa aceasta 'Taxa VAT' ma ... (vezi toată discuția)
Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)