avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fotografiere/filmare pe proprietati private cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica

Buna ziua!
As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt proprietate privata, dar in acelasi timp au destinatie publica, deci nu ofera prezumtie de intimitate.

Multe dintre aceste spatii nu au nicio interdictie afisata in acest sens, In cazul in care au, in baza carei legi?

Multumesc!
Depinde ce fotografiati, ca daca eram eu acolo, de exemplu, eu nu vreau sa fiu fotografiata nici in piata mare a Oborului... si e dreptul meu.
In cazul persoanelor private aflate pe domeniul public, cred ca numai daunele de imagine (publicarea in context defaimator) sunt sanctionate prin lege, nu si fotografierea. Gresesc?

Intrebarea mea se referea la eventuala existenta a unei legi care sa permita detinatorului de proprietate privata cu destinatie publica sa interzica fotografierea sau filmarea.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
mihai_sr, utilizator
s-ar putea sa fie un regulament al vizitatorilor. Puteti linistit sa filmati/fotografiati o cladire din strada, daca ati trecut limita proprietatii trebuie sa respectati regulile lor.
DinuX a scris:

s-ar putea sa fie un regulament al vizitatorilor. Puteti linistit sa filmati/fotografiati o cladire din strada, daca ati trecut limita proprietatii trebuie sa respectati regulile lor.


Repet: Intrebarea se referea la existenta unei legi in acest sens.

Mi-ar fi de folos o trimitere la un articol de lege, sau mai multe, care sa reglementeze acest aspect. Suspiciunea mea este ca avem de-a face cu un vid legislativ, cu abuzuri de ambele parti.

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aaaaaa, pai asta inseamna sa facem documentare juridica a situatiei, or noi nici pe cea de fapt nu o prea putem face! Pentru toate legile care, coroborate, duc la ce a spus userul; anterior, va adresati unui avocat, e ceva de munca. Noi va spunem orientativ ce si cum, nu facem analize, nu avem cum, ne lipsesc date! Si timp.

Dar poza imi faceti doar cu acordul meu. Indiferent ca o publicati au ba. Altfel, e ilegal.

Alte discuții în legătură

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna ziua Seara trecuta am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)