avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat intre o asociatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat intre o asociatie non-guvernamntala si o persoana fizica


Buna ziua!

Lucrez pentru o asociatie non-guvernamelntala si noi, ca asociatie am dori sa construim o casa de rugaciuni unei comunitati. Ni s-a pus la dspozitie un teren, aflat in proprietatea unui localnic. As vrea sa stiu ce tip de contract si ce ar trebuii sa stipuleze obligatoriu, trebuie sa incheiem cu persoana fizica, proprietarul terenului, pentru ca la sfarsit, constructia sa fie in proprietatea noastra, iar el/comunitatea sa aiba drept de folosinta asupra imobilului, numai in scopuri religioase?

Multumesc!:)
Poate fi un contract de comodat(folosinta gratuita) ori de inchiriere.
Sau un contract de superficie incheiat intre persoana fizica si asociatie, in baza caruia se constituie dreptul asociatiei de folosinta asupra terenului pe care vor fi edificate constructiile.
In baza acestui contract se pot ulterior obtine avizele si autorizatiile necesare pentru realizarea constructiei si apoi se poate intabula constructia pe numele proprietaului -asociatia non-guvernamentala.

Multumesc mult de ajutor!
Contractul de comodat(contract real , unilateral , cu titlu gratuit ) , respectiv cel de inchiriere (sinalagmatic,contract cu titlu oneros)pot imbraca forma actului sub semnatura privata , necesar in acest fiind doar consimtamantul partilor contractante (se incheie solo consensu , fara vreo alta formalitate).Atentie insa la continutul contractului , intrucat acesta reprezinta legea partilor , de care acestea sunt tinute.Daca doriti sa stiti cu exactitate care vor fi efectele respectivului contract, va recomand sa apelati la un specialist , pentru a va pune in vedere care sunt drepturile si obligatiile partilor contractante.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pana la urma tot constituirea unui drept de superficie este solutia.

Comodatul si inchirierea sunt doar paleative.

:bow:

Alte discuții în legătură

Inchiriere sau comodat? CornelCalin CornelCalin Buna ziua, Ce acte ar trebui sa fac intre o persoana fizica ,care pune la dispozitia firmei un teren pe care firma va construi un imobil? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau inchiriere katica katica As avea nevoie de parerea specialistului in urmatoarea situatie:SC X SRL doreste sa amplaseze pe terenul proprietatea unei persoane fizice un SKID de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, puteți sa ma ajutați cu o problema? mama mea are ... LuciaP91 LuciaP91 Buna ziua, puteți sa ma ajutați cu o problema? Mama mea are un teren pe care mi-l da mie (SRL-ului meu) prin contract decomodat. Eu pe acest teren vreau sa ... (vezi toată discuția)