avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... TRANSPORT LOCAL IN REGIM DE ÎNCHIRIERE - CONTRACT?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

TRANSPORT LOCAL IN REGIM DE ÎNCHIRIERE - CONTRACT?

Buna ziua,

Sunt interesat de partea legala din spatele serviciului local in regim de inchiriere cu sofer in Bucuresti. Mai exact, sunt interesat de partea in care, conform documentatiei gasite de mine pe site-ul PMB, pentru efectuarea acestui serviciu este nevoie de un contract incheiat intre parti

[ link extern ]

Din ce inteleg eu se pare ca este totusi necesar un contract dar in Bucuresti exista acest serviciu practicat de cei de la Black Cab, care din motive evidente, nu pot intocmi un contract cu fiecare client. Imi scapa mie ceva din aceasta lege? Imi este destul de greu sa cred ca acestia functioneaza ilegal.
Cel mai recent răspuns: Sckorpion18 , utilizator 09:13, 24 August 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Lucram la un model de business care implica in esenta inchirierea de masina cu sofer, iar partea logistica si legatura cu client este asigurata de un software + o aplicatie pe mobil.

Astfel ne este imposibil de incheiat un contract in prealabil cu fiecare client al nostru, in mare, persoane fizice.

Noi nu am crezut ca vor fi probleme pentru ca si Black Cab opereaza la fel, dar intre timp am dat peste aceasta lege.

Sa dau un exemplu: un automobil cu sofer este chemat de un client la o locatie in cel mai scurt timp posibil. Clientul inchiriaza masina cu sofer pentru doar 20 de minute sa spunem, pentru un drum de doar 10km. Trebuie neaparat sa avem un contract? Nu putem incheia contract de fiecare data in conditiile in care masina cu sofer din exemplul mentionat poate sa aiba chiar si 20 - 30 de comenzi, de la clienti diferiti, intr-o singura zi.

Cum am putea sa facem in acest caz?
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa-mi indicati un model de contract de transport rutier în regim de inchiriere, adica cu conducator auto?
Multumesc
Biu''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inchiriere autoturisme barbucosmin1984 barbucosmin1984 Buna ziua Ma numesc Barbu Cosmin si am deschis un PFA care are ca obiect de activitate inchirierea de autoturisme cod caen 7711 .am o nelamurire masinile pe ... (vezi toată discuția)
Marfa deteriorata in accident manuelacv manuelacv Buna ziua, Societatea noastra se ocupa cu transport rutier de marfuri. In luna iunie una dintre masini a fost implicata intr-un accident in Belgia. In ... (vezi toată discuția)
Firma de taxi - soferi fara carte de munca Albert Kurtyan Albert Kurtyan Firma de taxi nu mai doreste sa ii angajeze pe soferi cu CIM, ci doreste sa incheie un contract cu PFA-urile detinute de aceste persoane. Eu spun ca nu se ... (vezi toată discuția)