avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod CAEN pentru dezvoltare și închiriere unui produs ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod CAEN pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu

Ce fel de cod CAEN am nevoie pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu?
Software-ul va fi încărcat pe Google Play și Apple Store.
Plata o să fie pe baza de abonament lunar.
Cel mai recent răspuns: norbertfogarasi , utilizator 17:10, 9 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In principiu, as putea sa va indic cateva obiecte de activitate pe care ati putea sa le avizati, insa as avea nevoie de mai multe informatii din partea Dvs. privind activitatea pe care intentionati sa o desfasurati, pentru a va preciza cu exactitate codurile CAEN si daca acestea ar putea cuprinde ceea ce doriti sa intreprindeti, respectiv obiectul principal de activitate si obiectele secundare de activitate.
Astfel coduri CAEN la o prima analiza legate de activitatea Dvs. ar putea fi: 4791, 4741, 5829, 6201, 6202.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Carmen Matei, Avocat
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Eu am o firma de software, principalul obiect de activitate este 6201 - Activitati de realizare a softului la comanda.
In act consitutiv mai apar ca activitati secundare si codurile 5829, 6202 din care ati mentionat, numai ca nu sunt autorizate.
Software-ul propriu ar fi un software pentru comandarea mancarii, ca si "Foodpanda" sau "Glovo". As dori sa fac contracte cu restaurante care ar plati lunar pentru produsul folosit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest context, in mod sigur trebuie sa avizati si obiectul de activitate 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

Daca obiectul nu il aveti deja inserat in Actul constitutiv al societatii, va trebui introdus printr-o hotarare AGA care va fi inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul unde aveti sediul social al firmei si un Act constitutiv actualizat.

In ceea ce priveste contractarea societatii Dvs. cu diferite restaurante locale sau la nivel national, puteti sa incheiati contracte de colaborare, de gazduire sau prestari servicii.

Daca aveti nevoie de ajutor privind redactarea actelor, inregistrarea dosarului la Registrul Comertului puteti apela la serviciul unui avocat de specialitate sau direct la ORC pentru a va redacta actele (cu mentiunea ca cei de la registrul comertului redacteaza contracost si este necesara o programare).

Avand in vedere decretarea starii de urgenta si prelungirea acesteia pe intreg teritoriul Romaniei, activitatea Oficiului National al Registrului Comertului si a Oficiilor Registrelor Comertului de pe langa tribunale se desfasoara numai prin mijloace electronice, iar inregistrarea trebuie sa aiba incorporata, atasata sau logic asociata semnatura electronica extinsa.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Carmen Matei, Avocat
Referitor la codul CAEN 4791: nu simt că este necesar pentru că procesarea comenzilor și livrarea va fi sarcina restaurantului. Numai aplicația ar fi produsul meu unde oamenii ar putea să vadă restaurantele și produsele lor. Pentru vizualizarea comenzilor o să fie dezvoltat o aplicație web pentru restaurante. Eu asigur numai suprafața.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen necesar pentru vanzarea aplicatiilor software pe google play / app store 1Cosmin 1Cosmin Buna ziua, Voi incepe sa vand aplicatii software pe Google Play si App Store si nu stiu daca codurile mele CAEN pe care le-am activat sunt bune pentru ceea ... (vezi toată discuția)
Aplicatie web de facturare drbarbu drbarbu In curand vom lansa o aplicatie de facturare bazata pe tehnologie web. Facilitatile acestei aplicatii vor fi vandute sub forma de abonamente diferentiate prin ... (vezi toată discuția)
cod caen pentru venituri admob in aplicatii mobile alinescoo alinescoo Va salut, acesta fiind primul meu post. Felicit toti userii acestui site, deoarece de aici am gasit raspunsuri la multe intrebari de-a lungul timpului. ... (vezi toată discuția)