avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a furat pamantul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a furat pamantul

Am o parcala de 43 ari la 200 km.distantacare a fost data in arenda cu 20 ani in urma.Parintii au decedat.Discutand cu o cunostinta din satul respectiv de terenul pe care il am,mi-a cerut sa i-l dau lui sa-l lucreze,ca-mi da 30%.Am fost de acord.Apoi mi-a cerut acte ptr.a cere subventie.I-am spus ca nu am nici un act.Atunci el mi-a spus ca terenul nu este al meu,si ca nu-mi da nimic,si ca acel teren este al lui pana se clarifica situatia.I-am spus ca terenul a fost dat in lucru de parinti,ca acel teren a fost lucrat de aceiasi persoana,ca am vecinii care cunfirma ca terenul a fost al parintilor mei,dar degeaba.I-am spus ca voi incerca sa-mi legalizez terenul,si mi-aspus ca el fiind consilier la primarie,i-mi garanteaza ca n-o sa-l pot legaliza niciodata,deci sa renunt,ca nu am ce face.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac,ca indiferent cu ce pret vreau sa-mi recuperez pamantul.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cenan , utilizator 21:23, 2 Februarie 2015
păi dacă nu aveți acte pe el de unde știți că vă aparține?
Ati dezbatut succesiunea dupa parinti?
Nu,dar pamantul a fost al bunicilor,fiind apoi dat in arenda de parintii mei,fara a face actele de proprietate.
Daca aveti acte sunteti proprietar si trebuie sa gasiti actele.

Daca nu exista acte aveti sanse sa castigati terenul prin proces daca il posedati.
Daca ati pierdut posesia si nu aveti acte nu cred ca veti castiga procesul.
Dar...in functie de situatie s-ar putea sa si castigati...
pentru Cenan: permiteți-mi să vă spun o scurtă poveste

străbunicul meu avut ceva terenuri agricole, în diferite categorii de folosință (arabile, vie pășune, livadă, pădure) fără a fi fost foarte bogat. atunci când străbunicii mei au decedat, terenurile au fost toate preluate de către bunicul meu. acesta s-a ocupat de ele vreme de 35 de ani, până când la el în comună s-a impus colectivizarea (o să vă scutesc de detaliile acesteia). în registrele CAP-ului el este cel înscris ca cel care a ”intrat” cu terenurile respective. după 1989, când s-au desființat CAP-urile și țăranii și-au primit pământurile înapoi mama și cu frații ei au primit titlu de proprietate pe respectivele terenuri, bazat pe registrele CAP-ului și pe declarațiile de la martori, care știau că bunicul era stăpânul acelor pământuri, din moment ce el le lucrase de atâta vreme.
ei bine, legal, bunicul nu avea dreptul la acele terenuri, cel puțin nu în totalitate. acum 100 de ani străbunicul meu a ”făcut” acte la primărie, acte prin care i-a trecut pe nume toate pământurile fratelui mai mare al bunicului meu, încercând în felul ăsta să îl determnine să nu se întoarcă în SUA. în afară de cei doi frați, mai existau două surori, care își primiseră zestrea atunci când se măritaseră și care după cutuma locului nu aveau loc la terenuri. bunicul meu a fost cel mai mic dintre frați. după ce fratele lui mai mare s-a întors totuși în America și după ce s-a împăcat cu părinții lui, bunicul a început să lucreze el pământurile pentru următorii 40 de ani. și toată lumea știa că sunt ale lui.
acum înțelegeți de ce v-am întrebat de acte? când o să faceți succesiunea o să descoperiți probabil alte rude care au și ele drept la acel teren.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
gicu13, utilizator

Alte discuții în legătură

Act de proprietate paula21 paula21 buna ziua ,ma numesc paula si as dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,mama mea a scos ieri de la primaria comunei vidra un act de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei pana bogdan pana bogdan Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice - succesiune cu probleme ericstefan ericstefan Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie.Parintii mei au dat in arenda 3Ha de pamant.Cu 8 ani in urma au decedat.Sora mea a dat in continuare ... (vezi toată discuția)