avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 schelele metalice-
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

schelele metalice-

Am si eu cateva intrebari referitor la codul caen. As vrea sa stiu vanzarea si inchirierea de schele metalice in ce cod se incadreaza ? Din pacate doamnele de la Registru nu pot sa dea prea multe detalii recunoscand ca nici dansele nu stiu prea multe. Se incadreaza cumva la 4669 sau 7732 ?

In al doilea rand daca vreau sa introduc acest cod in obiectul de activitate al firmei, trebuie sa duc la Registru o hotarare AGA dupa care o sa preadu actul constitutiv actualizat ?

Va rog frumos sa ma ajutati pentru ca este foarte important !
Cel mai recent răspuns: Cristina.P , utilizator 17:04, 26 Noiembrie 2009
1. Vechiul cod CAEN (REV 1) 7132 se referea, printre altele, si la inchirierea de schele si platforme care necesita asamblare si dezasamblare.
In Actualul cod CAEN (REV 2), acesta se imparte in 7732 Activitati de inchiriere si leasing cu masini si echipamente pentru constructii si 7739 Activitati de inchirierea si leasing cu alte masini, echipamente si bunuri tangibile n.c.a.

Parerea mea ca puteti insera in obiectul de activitate toate aceste coduri CAEN, cu specificatia ca pentru inchiriere este necesar sa autorizati cod CAEN 7739 iar pentru vanzare cod CAEN 4669.

2. Actualizarea actului constitutiv se face in baza hotararii AGA de completare a activitatilor cu noile coduri.
DA, este necesar sa intocmiti hotararea AGA si apoi actul constitutiv actualizat.
In primul rand, daca nu ati facut inca actualizarea dupa noul cod CAEN asta e primul pas pe care trebuie sa il faceti si nu va costa nimic, sau aproape nimic (cred ca tot 30 lei a ramas).
In functie de recodificarea care e generata automat si separat de celelalte solicitari de modificare a statutului, pentru desfasurarea activitatii de comert, eu va recomand sa aveti sau sa includeti urmatoarele activitati:
4799 Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor / CAEN rev.1 5263*
4669 Comert cu ridicata al altor masini si echipamente / CAEN rev.1 5187
dar si
4613 Intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii / CAEN rev.1 5113
4615 Intermedieri in comertul cu mobila, articole de menaj si de fierarie / CAEN rev.1 5115
4619 Intermedieri in comertul cu produse diverse / CAEN rev.1 5119
si, binenteles
7732 Activitati de inchiriere si leasing cu masini si echipamente pentru constructii / CAEN rev.1 = 7132*
Pentru completarea obiectelor de activitate, sau orice alta modificare este necesara hotararea AGA si daca e cazul sa modificati si obiectul principal trebuie facuta si aceasta mentiune. Binenteles aveti nevoie si de delegatie pentru ai reprezenta la ONRC.
Deci, pentru orice eventualitate, faceti in primul rand recodificarea, ocazie cu care cereti si costurile estimative ale modificarilor de care sunteti sigura si apoi pregatiti hotararea.
Mult succes
Pasul 1. Faceti actualizarea obiectelor de activitate. Pentru dosarul de la Registrul Comertului aveti nevoie de certificatul de inregistrare in original, procura daca nu sunteti administratorul societatii si cererea model ce se ridica de la Informatii din Registru.
Pasul 2. Redactati Hotararea AGA si Actul Constitutiv Actualizat. Nu uitati in Actul Constitutiv Consolidat sa introduceti si obiectele vechi actualizate precum si cele noi pe care le-ati trecut in HOT. AGA.
Sfat: La obiectul de activitate cod CAEN REV 2 ----7732 --- sa treceti in paranteza "DOAR INCHIRIERE" . Pentru activitatile de leasing trebuie sa indepliniti niste formalitati.
Va multumesc mult pentru raspunsuri dar din pacate trebuie sa revin cu aceasta problema mai veche.
Directorul meu s-a hotarat ca vrea sa faca vanzare, inchiriere si MONTARE / DEMONTAREde schele si va rog sa-mi spuneti daca este corect ce am gasit .

pentru vanzare trebuie codul : 4669
pentru inchiriere : 7732
pentru montare demontare trebuie : 4399

Dupa cate am inteles si am citit aceste activitati se cam exclud si practic trebuie sa adaug aceste coduri pentru a cuprinde tot.
Adica in 7732 este inchiriere fara servicii de montare demontare iar in 4399 este inaltare si demontare de schele fara inchiriere si mie imi trebuie ambele. Din moment ce mie imi trebuie toate aceste activitati ar trebui sa includ codurile astea nu ?

Va rog sa-mi spuneti daca e bine cum am gandit ca m-am saturat de aceste schele !#-o
Buna ziua, as dori sa adaug cateva coduri caen la obiectul secundar de activitate si am o nelamurire la completarea hotararii aga. In hotarare trebuie trecute si codurile caen in cauza , dar este obligatorie trecerea si denumirii acestora ?
EX :
161 Taierea si rindeluirea lemnului
1610 Taierea si rindeluirea lemnului
Se poate trece doar :
161
1610
In ghidul de la onrc am gasit urmatorul paragraf 'Toate activităţile înscrise în actul modificator vor fi codificate conform Nomenclatorului CAEN actualizat
prin Ordinul nr. 337/2007 al Preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, iar obiectul de activitate se
identifică prin grupe CAEN de 3 cifre pentru domeniul de activitate şi prin clase CAEN de 4 cifre pentru
activităţi. Indicarea domeniului şi a activităţii principale se face printr-o grupă de 3 cifre şi printr-o clasă de
4 cifre aparţinând grupei respective.Activitatea principală va fi redată prin clasa CAEN şi denumirea
acesteia conform nomenclatorului".
Inteleg ca doar la activitatea principala ar trebuie trecuta si denumirea.
As dori o lamurire in acest caz.Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
poolonik, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara! Îmi puteți spune dacă prestarea de servicii de ... Lavy.P Lavy.P Bună seara! Îmi puteți spune dacă prestarea de servicii de inchiriere a utilajelor de construcții cu deservent se încadrează în codul Caen 4399 și ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)
Taierea si rindeluirea lemnului reyep reyep Buna ziua.Ce cod caen mai am nevoie pe langa codul 1610(Taierea si rindeluirea lemnului) pentru un gater (vezi toată discuția)