avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi s-a furat masina inchiriata, nu pot sa depun ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi s-a furat masina inchiriata, nu pot sa depun plangere pentru ca nu mai am niciun act

Buna ziua tuturor care santeti prezenti aici.Vreau sa fiu cat mai scurt,pt asta am sa incep mai direct.Am inchiriat o masina din europa si am venit cu ea pana acsa in romania si dupa ceva timp mi sa furat masina,problema e ca am fost la politie si nu am pututu sa depun plangere pt ca nu am putut sa fac dovada cu nimic,contractul mia ramas in masina si cheia de la masina email care lam avut pt contact cu firma de unde am inchiriat masina mi sa blocat si nr de telefon mi sa oxidat cartela sau nu stiu ce a patit ca nu am mai putut sa o folosec ce as putea sa fac in cazul asta,ca eu acuma ma judec cu firma respectiva si nu pot sa fac dovada ca mi sa furat masina ca nu stiu ce date sa le dau pt masina
Cel mai recent răspuns: Instalator , utilizator 14:27, 15 Februarie 2015
De ce nu luati legatura cu firma de la care ati cumparat sa va trimita copii dupa documente pentru a face dovada la politie? Oricum indicati la politie de unde ati cumparat masina si toate detaliile.
1-Puteti face sesizare oficiala la politie despre disparitia bunului mobil,precizand ca in timpul cercetarilor veti depune si documentele justificative
2-Solicitati proprietarului firma sa va comunice copii ale documentelor auto
Stimabile...eu cred ca e o facatura ! Ti-au furat masina, contractul si cheia era in ea, e-mailul s-a blocat iar cartela s-a oxidat....Or fi coincidente in lumea asta, dar eu nu prea cred in ele si asta e gogonata rau. De altfel vad ca te-ai inregistrat chiar ieri...si cred ca doar in scopul de a vedeam cam cum se poate "rezolva" romaneste situatia. Daca nu-i asa...mea culpa !
Eu unul cred urmatoarele: O vei plati integral pentru ca ai lasat cheia si actele in ea. Este in orice contract de inchiriere clauza asta. In plus, faptul ca ai adus in Romania masina fara acceptul scris al detinatorului contrar contractului, inzeceste sansele de castig ale asiguratorului.

In majoritatea acestor cazuri, locatarul vinde masina apoi o da furata. Este extrem de comun procedeul.

Asigurarea va despagubi detinatorul, iar apoi se va indrepta asupra ta pentru recuperarea integrala a prejudiciului.

Nu spun ca e cazul, insa de regula cam asta e ce se intampla.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
carpro, utilizator
Problema se poate analiza si sub aspectul infractiunii de inselaciune deoarece este posibil sa se considere ca este un furt favorizat in sensul ca s-a ajutat la comiterea furtului...
Aceasta ar insemna ca este o inscenare...a unui infractiuni...
Politia va dori sa faceti si testul poligraf.

In urma cu cativa ani se folosea des metoda de a fugi cu masina inchiriata in strainatate.

Daca masina se recupereaza si sunteti nevinovat nu vor exista probleme...
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce șanse am? Noni1977 Noni1977 In 2016 am luat împrumut de la cineva 7500lei si mi-a cerut ca si gaj sa facem act de vanzare-cumpărare pe masina mea si cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Autoturism in leasing furat balexe balexe In urma cu cateva luni mi-a fost furata masina din fata unei spalatorii auto. In interiorul acesteia, la momentul producerii evenimentului, se afla un rand de ... (vezi toată discuția)
Blocare sim cosmote de catre o persoana necunoscuta Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot ... (vezi toată discuția)