avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul)

Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un interval de 1.5 ore inainte de a fi opit de politie. De frica, am declarat ca am consumat aceste beri cu 2.5 ore inainte de a fi testat. am fost si mi s-au recoltat cele 2 probe de sange. Cam ce valoare credeti ca va avea alcoolemia rezultata la probe?
Care ar fi sansa sa rezolv prin acord (art 478) si sa-mi redobandesc permisul cat mai repede posibil?
Cum este mai bine, sa-mi angajez avocat sau sa apelez la cel numit din oficiu?
Multumesc pentru cine isi face timp sa-mi raspunda.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:31, 12 Ianuarie 2022
Buna seara! Din moment ce ati fost depistat cu o alcoolemie de 0,64 g/l alcool pur in aerul expirat, in urma recoltarii probelor biologice veti depasi limita de 0,8 g/l alcool pur in sange, motiv pentru care vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta ce se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda.
Modul in care va asigurati apararea este la latitudinea dvs.
Multumesc pentru raspuns. Conform noului cod de procedura penala, am vreo sansa sa ajung prin acord la o intelegere cu procurorul sa platesc o amenda administrativa foarte mare si sa-mi redobandesc permisul mai devreme de 6 luni? Sau e mai bine sa cer amanarea sau suspendarea pedepsei?
In momentul savarsirii unei infractiuni rutiere, permisul se anuleaza. Posibiltatea de a da din nou examen este dupa un. Nu are relevanta modul de executare a pedepsei.
Am inteles. Eu intrebam care sunt sansele sa ajung la un acord cat mai favorabil prin articolul 478 din NCP?
Daca sunteti trimis in judecata doar in cazul renuntarii la aplicarea pedepsei sau amanarii aplicarii pedepsei, permisul nu se anuleaza. Cu procurorul nu cred sa ajungeti la o intelegere in aceasta modalitate, dar se poate incerca.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei ! Breazu92 Breazu92 Buna ziua , de curand am fost judecat la jud Campina in legatura cu un dosar penal alcool la volan , avocata mea a cerut amenda penala cu amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0.51 ... Driga marius Driga marius Buna ziua,am fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0.51 alcool pur în aerul expirat după recoltare probele de sânge a rezultat o concentrație de ... (vezi toată discuția)