avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical in perioada de somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical in perioada de somaj tehnic

Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema: se poate lua concediul medical dupa ce intri in statutul de asteptare(somaj tehnic) si daca da cum se calculeaza banii ce trebuiesc luati pe acel concediu medical? Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:03, 14 Iunie 2009
parerea mea este nu aveti ce face cu concediul medical din doua motive:
1. aveti contractul suspendat si nu se mai poate inca o data suspenda
2. certificatul medical este necesar pentru a motiva absenta de la servici, dar dumneavoastra sunteti acasa...

Sanatate

Suspendarea din initiativa angajatorului inceteaza, urmand sa opereze suspendarea de drept, respectiv, concediul pentru incapacitate temporară de muncă.
lorelayold76 a scris:

parerea mea este nu aveti ce face cu concediul medical din doua motive:
1. aveti contractul suspendat si nu se mai poate inca o data suspenda
2. certificatul medical este necesar pentru a motiva absenta de la servici, dar dumneavoastra sunteti acasa...

Sanatate


1. inceteaza suspendarea din initiativa angajatorului si intervine suspendarea de drept cu concediu medical (adica se poaet)

2. acesta nu e un motiv, nu e vorba doar de moptivarea absente (chiar si cand esti in somaj adevaratsi tot acasa stai, ai dreptul sa ti se plateasca un medical)
indemnizatia de concediu medical este un drept pe care il dobandesti ca urmare a faptulkui ca ai contribuit in sistemul de asigurare de sanatate si ai dreptul la plata acestuia cand intervine un eveniment de boala, maternitate, etc......;)
Certificatul de concediu medical "bate" orice alta stare de fapt sau dispozitie.
E vorba de sanatatea unui om!
Multumesc tuturor pentru lamurire, insa mie sincer nu mi se pare logic, doar daca este boala profesionala.
Daca tot suntem acasa, hai sa mergem la munte, sa racim, sa rezolvam niste concedii de boala cu medicul de familie...si primim salariul intreg pe acele zile, daca are cod cu plata 100%.
Asta este, dar suporta si statul plata ;)

Am o intrbare, daca avem contractul cuspendat pentru CIC si se imbolnaveste salariata, toto asa se progedeaza? Operam certificatul medical? Sau daca angajatul are concediu 3 luni fara plata ( munceste la camp intr-un sat pentru parintii lui) si se imbolnaveste, ii platim certificatul medical?

M-as bucura daca ma lamuriti si n aceste cazuri pentru ca am salariati in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada somajului tehnic Anghel Mihaiela Anghel Mihaiela Cine plateste indemnuzatia de Concediu Medical pt. un salariat a carui activitate este suspendata conf. OUG 4/2010 (somaj tehnic) ? Angajatorul sau Ag.Somaj ? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic berceanu berceanu As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care, un salariat, aflat in somaj tehnic, se imbolnaveste si aduce certificat de concediu medical.Care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)