avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema PFA cu furnizori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema PFA cu furnizori

Ca PFA in domeniul comertului online , s-a intamplat ca un furnizor ( o editura ) sa refuze sa imi vanda carti .
Telefonic si neoficial mi s-a comunicat ca dansii nu mai doresc imi vanda carti , deoarece eu m-as ocupa cu recomercializarea cartilor (domnul s-a interesat de PFA pe google , avand datele in facturile completate si a gasit site-ul) , ori esenta comertului este sa achizitionezi dintr-o parte si sa distribui in alta parte , cu plata taxelor , avand un venit care sa acopere cheltuielile si un profit acolo , desigur.

Cum ii aduc pe acesti domni , platiti din banul public ( editura apartine statului intr-un fel sau altul ) in instanta ?

Mentionez ca ma ocup cu recomercializarea nu "dublicarea" , nu este un atac la proprietatea intelectuala , cartile sunt in continuare vandute cu amanuntul chiar de catre editura . Este impetuos ca ele sa ajunga in posesia consumatorului , dar eficienta editurii lasa de dorit . Cartile respective nu sunt secrete , nu contin informatii clasificate , ba chiar sunt formule matematice de +2000 de ani pe care orice elev de clasa a 12-a , profil matematic , ar trebui sa le stie , organizate in asa fel incat sa fie usor de invatat pentru examene , bacalaureat - de aici si necesitatea de a ajunge in mainile elevilor in timp cat mai scurt.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
cosmonat, utilizator

Alte discuții în legătură

Ore de dirigentie simoalin simoalin La nivel de liceu teoretic (cls a-XI-a) Bucuresti am urmatoarele intrebari: - sunt obligatorii orele de dirigentie? - poate profesorul diriginte sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Emininke! Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. [/b]Expresia \\"emininke\\" ii apartine domnului Caragiale (o mica observatie: d-voastra ati observat obiceiul suparator de a nu-i mai prenumi domn ori ... (vezi toată discuția)
Statut persoana fizica cu activitate independenta crisandr crisandr Buna ziua tuturor! Am intrat intr-un impas in sensul ca doresc sa-mi dau drumul la o afacere care consta din a-mi edita singur cartile si a le vinde in format ... (vezi toată discuția)