avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta dr. reale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta dr. reale

Bună ziua! La examenul de reale am avut o speță şi în continuare în mintea mea naşte controverse: A încheie cu B un antecontract de vanzare-cumparare ( inscris sub semnatura privata ) la 15.01.2012 avand ca obiect transferarea dr. de prop asupra unui teren ; la 14.02.2012 A încheie cu C un contract de vanzare-cumparare in forma autentica avand ca obiect acelasi teren. C isi intabuleaza dr in cartea funciara. B se adreseaza instantei sa pronunte o hot. care sa tina loc de act autentic. As dori o solutie legala pe aceat aspect. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Vanzare cumpare teren cisti cisti am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare neautentificat handsu handsu Cat timp isi pastreaza valabilitatea un contract de vanzare- cumparare al unui imobil scris doar de parti ? (vezi toată discuția)