avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post concediere individuala

Daca am desfiintat un post din cadrul firmei, in cat timp mai pot angaja pe acel post?
Cel mai recent răspuns: ContSters31759 , utilizator 14:25, 18 Februarie 2015
Am aflat ca legea nu prevede un termen pentru desfiintarea postului in cazul concedierii individuale, ci doar in cazul celei colective (45 de zile calendaristice).
In cazul unei concedieri individuale , Codul Muncii nu face nicio referire la interdictia de a angaja alte persoane dupa ce s-a decis asa ceva.

In cazul unei concedieri colective, Codul Muncii prevede ca, in termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.

Textul de lege nu se refera interdictia de angajare.
Multumesc inca o data, Freeelis!!
Recomand o atenție sporită la faptul că desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă (art. 65 alin. 2 - Codul Muncii).

În practică, desfiinţarea locului de muncă poate fi interpretată ca fiind efectivă în situația în care organigrama firmei (persoanei juridice) reflectă în mod evident și foarte clar modificarea structurii posturilor prin eliminarea locului de muncă desfiinţat.
Astfel, locul de muncă desfiinţat trebuie să nu se mai regăsească în organigrama firmei după finalizarea procedurii de restructurare.
Mai mult, noua organigramă trebuie aprobată de organele statutare competente conform Actului Constitutiv al societăţii, pentru a produce efecte juridice.

În ceea ce privește situaţiile ce pot fi considerate cauze reale şi serioase ce au condus la desfiinţarea locului de muncă, instanțele au avut în vedere, cu titlu de exemplu, următoarele:
- anumite cauze obiective precum: pierderea/încetarea neprevăzută a unor contracte importante, pierderea unei licenţe sau autorizaţii
- diminuarea cifrei de afaceri a societăţii, care generează scăderea majoră a profitului, ajungându-se chiar la pierderi




Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Cătălin Vasiloiu, Consilier juridic
Multumim pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare salariat Vilcu Gina Vilcu Gina In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca ... (vezi toată discuția)
Somaj geny70 geny70 Daca am fost concediat pentru ca postul meu a fost desfiintat, angajatorul mai poate angaja o noua persoana pe acelasi post (bineinteles dupa reinfiintarea ... (vezi toată discuția)
Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)