avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva valoare reziduala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva valoare reziduala

in ianuarie se sfarseste un leasing financiar si am factura cu valoarea reziduala
e corecta inregistrarea
167,4426=404
635nede=4426
tva pt valoarea reziduala nu se deduce ,e corect ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 08:56, 17 Februarie 2015
mentionez ca societatea are o singura masina pe care o foloseste administratorul si directorul comercial in scopuri ce tin de activitatea firmei ,deplasare la clienti,furnizori etc .As putea deduce tva-ul ?
cum ati procedat cu ratele de leasing pana acum?
incepand cu 1 iulie 2012 s-a limitat dreptul de deducere la 50% inclusiv pentru leasingul auto.
leasingul este din 2010 ,am dedus tva la rate
parerea mea este ca in cazul in care nu puteti demonstra faptul ca autoturismul este exclusiv utilizat pentru activitatea economica nu aveti drept de deducere decat pentru 50% din valoarea reziduala, iar incepand cu 1 iulie 2012, 50% si pentru ratele de capital.

ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 145 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate şi a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice.

45^1
(2)[...]Este obligaţia persoanei impozabile să demonstreze că sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru acordarea deducerii, astfel cum rezultă şi din Hotărârea Curţii Europene de Justiţie în Cauza C-268/83 D.A. Rompelman şi E.A. Rompelman - Van Deelen împotriva Minister van Financien. În vederea exercitării dreptului de deducere a taxei orice persoană impozabilă trebuie să deţină documentele prevăzute de lege pentru deducerea taxei şi să întocmească foaia de parcurs care trebuie să conţină cel puţin următoarele informaţii: categoria de vehicul utilizat, scopul şi locul deplasării, kilometrii parcurşi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.
nu am foi de parcurs ca nu au facut ce sa fac acum ?sa stornez 50 % din tva -ul dedus pe perioada leasingului ?nu e deloc simplu ......

Alte discuții în legătură

Monografie contabilă pentru primă de casare autoturism sfsg sfsg Buna ziua, Care este monografia pentru factura reprezentand prima de casare in valoare de 6500 lei (inclusiv tva) pentru un autoturism achizitionat prin ... (vezi toată discuția)
Ordin deplasare Dumdum Dumdum Lucrez la o firma care implica deplasarea zilnica cu autoturismul firmei, masina are gps si poate fi scoasa foaie de parcurs , totusi si bombardat de ... (vezi toată discuția)
Consum masini persoana juridica ianuarie ianuarie Buna ziua Daca sunt o societate care detine masini ce transporta marfa, sunt obligat sa am un document intern in care sa fie precizat consumul ... (vezi toată discuția)