avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire proprietate

Stimata Doamna,
Stimate Domn,

Bunicul meu a fost improprietarit in urma Reformei Agrare din 1945 cu anumite suprafete de teren in judetul Timis. Am primit o Adeverinta de la OPCPI Timis in care se specifica: ,,In registrul alfabetic al improprietaritilor de la Reforma Agrara din 1945 al localitatii X, la pagina n, pozitia m, apare improprietarit numitul Escu nr de casa p cu urmatoarele suprafete:" si sunt enumerate suprafetele de teren. Aceste suprafete le-am redobandit dupa 1990 dar nu reusim acelasi lucru cu casa, deoarece Primaria din localitate motiveaza existenta unei alte persoane in Extrasul de CF. Intre timp casa este locuita de o familie de rromi care plateste chirie la primarie, persoana din Extrasul de CF fiind necunoscuta. Parerea mea este ca acest fost proprietar a parasit Romania dupa 1945, ca multi alti sasi - fapt ce a si facut posibila improprietarirea taranilor cu aceste suprafete de teren.
Bunicul meu a parasit aceasta localitate in cativa ani dupa aceasta improprietarire deoarece incepusera in zona deportarile spre Baragan si preluarea terenurilor pentru colectivizare, dar nu a cedat in scris nimic din aceste active.
Intrebarea mea este: Cum se procedeaza in aceste cazuri pentru a re redobandi proprietatea ?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: dorincinteza , utilizator 20:34, 15 Februarie 2015
Ati solicitat recinstituirea dreptului de proprietate pe Legea 10 din 2001? Daca nu, nu prea mai aveti sanse, dupa modesta mea opinie.
Da, am solicitat restituirea dreptului de proprietate si am primit doar terenul aferent. Am o Adeverinta de la Oficiul de Cadastru din care reise numarul de casa si suprafetele de teren. Dar pe Legea 165 / 2013 nu se pot face solicitari de acest gen ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate privata a terenurilor myky123 myky123 buna ziua.am si eu o problema in legatura cu dreptul de proprietate a terenurilor agricole.mamaia mea a mostenit de la tatal ei care a murit in 1947 un teren ... (vezi toată discuția)
Legea 187/1945 reforma agrara bukinst bukinst Intrebare > O cerere de reconstituire a proprietatii funciare facuta de mostenitori la Legea 247/2005 poate prelua terenul agricol ce i-a fost luat autorului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aş doris ă vă pun o întrebare referitoare la ... Teodor34 Teodor34 Bună ziua, Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la înfăptuirea reformei agrare prin legea 187 din 23 martie 1945, legile care au modificat-o în ... (vezi toată discuția)