avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 187/1945 REFORMA AGRARA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 187/1945 REFORMA AGRARA

Intrebare >
O cerere de reconstituire a proprietatii funciare facuta de mostenitori la Legea 247/2005 poate prelua terenul agricol ce i-a fost luat autorului lor prin aplicarea Reformei Agrare din 1945, daca pe acel amplasament nu s/au eliberat titluri de proprietate urmasilor fostilor improprietariti ?
Cel mai recent răspuns: bukinst , utilizator 03:27, 24 August 2009
Da , cu siguranta ca se poate !
Si chiar daca ulterior s-ar fi eliberat titluri de proprietate pe acea suprafata de teren puteati solicita in instanta anularea acelor titluri de proprietate si punerea in posesie pe fostul amplasament!B-)
SUCCES!
=D>
MIHAI GRIGORE a scris:

Da , cu siguranta ca se poate !
Si chiar daca ulterior s-ar fi eliberat titluri de proprietate pe acea suprafata de teren puteati solicita in instanta anularea acelor titluri de proprietate si punerea in posesie pe fostul amplasament!B-)
SUCCES!
=D>

Primaria care a pierdut procesul si recursul sentinta fiind investita cu formula executorie a raspuns ca "boierul a supt sangele poporului" si ca in 1945 "Statul i-a luat mosia si a dat-o taranilor, clasa care il muncea" iar acum nu se va permite sa reintoarca boierul. Executorul judecatoresc nu stie daca poate efectua executarea pe mosia ce a facut obiectul exproprierii din 1945, Comisia judeteana care a fost si ea parte in proces are acelasi punct de vedere adica nu se intra pe amplasamentul original ce a facut obiectul exproprierii din 1945.
Acum cu decitia irevocabila in mana, investita cu titlu executoriu NU STIM CE SA FACEM !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire proprietate dorincinteza dorincinteza Stimata Doamna, Stimate Domn, Bunicul meu a fost improprietarit in urma Reformei Agrare din 1945 cu anumite suprafete de teren in judetul Timis. Am primit ... (vezi toată discuția)
Speta expropriere fara titlu c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate“? ... (vezi toată discuția)
Despagubire fond funciar felys felys Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunt mostenitoarea unui teren intravilan,pentru care am fost trecuta la despagubiri, intrucat Primaria nu poate sa-mi mai dea ... (vezi toată discuția)