avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi persoane cu handicap

Buna ziua,va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o problema legata de fiii mei.Acestia sunt imobilizati in scaun cu rotile,drept urmare,am fost la Comisia de expertiza medicala in fiecare an,au fost incadrati in grad de handicap.Ultima decizie,a fost data in 1 04.2014 gradul grav(cu asistent personal) si este valabila pentru un an,adica pana in 1.04.2015.In data de 01.07.2014 am venit cu familia in Anglia.Am inceput demersurile pentru documentatia de aici.Copiii i-am inscris la scoala aici---cel mare face 17 ani la 08.04.2015,este la liceu,cel mic,are 9 ani,este de asemenea inscris aici la scoala.----.In urma demersurilor facute,deoarece era luat in considerare ca sunt cu probleme de sanatate insa deciziile din Romania nu erau valabile aici,am fost la comisie cu copiii,si de putin timp,mi-au venit si decizia celor din Anglia,care mi-au incadrat fiii in gradul grav de handicap.Acum sunt nelamurita,in Romania ma mai prezint la Comisia de expertiza cu ei,sau nu?In tara,de fiecare data cand mergeam la comisie trebuia sa prezint,fisa traseului educational,dovada ca fiii mei frecventeaza scoala.Din cate stiu,scoala este obligatorie pana la clasa a IX-a,.Fiul meu ,cel mare,a terminat clasa a IX-a in tara.Romania mai este obligata sa imi dea drepturile de handicap ale fiilor mei,sau nu?Mai am putin pana expira decizia din tara si vreau sa stiu ce am de facut.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:31, 24 Februarie 2015
Dreptul la alocatii de handicap este conditionat de a avea domiciliul in Romania, a avea domiciliul in alta tara si a primi faptic acest ajutor din Romania poate fi incadrat la frauda.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un copil cu handicap nascut in alta tara? ro.mario ro.mario Buna seara ce drepturi are un copil nascut in alta tara care este purtator de handicap(ipoacusie bilaterale medio grave) pe teritoriu Romaniei si daca este ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicapat - stare materiala gantnerzoltan gantnerzoltan Va rog sa ma ajutati cu raspunsurile la intrebarile de mai jos: Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru obtinerea certificatului de handicapat? Starea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt o persoana ce face dializa de 3 ori pe saptamana ... Anonimus 26 Anonimus 26 Buna ziua ! Sunt o persoana ce face dializa de 3 ori pe saptamana ,iar in luna decembrie mi am intocmit dosarul pentru comisia de handicap,la care am fost ... (vezi toată discuția)