avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informații recunoaștere certificate de handicap din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informații recunoaștere certificate de handicap din Italia

Buna ziua am si eu o intrebare ieu locuiesc in Italia am doua persoane cu hanticap grav pe mama mea si pe fica me as dori sa stiu daca certificatele de hanticap din Italia sint recunoscute in Romania multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:08, 19 Martie 2019
La ce anume vă referiți`? În ce sens să fie recunoscute certificatele în România`?

VREAU SA MA STABILESC IN ROMANIA SI VREAU SA STIU DACA CERTIFICATELE DE HANTICAP DIN ITALIA SINT RECUNOSCUTE IN TARA PENTRU A BENEFICIA DE DREPTURILE PENTRU PERSOANE CU HANTICAP PENTU A NU MAI FACE DINOU TOATE DEMERSURILE IN TARA

Dapix a scris:

La ce anume vă referiți`? În ce sens să fie recunoscute certificatele în România`?

Nu poate beneficia de drepturi în România pe baza certificatelor din Italia. Trebuie să o luați de la zero în România, să treceți prin Comisia de Expertiză, altfel nu se poate.

În România sunt alte legi, alte drepturi, și alte criterii de încadrare în grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un copil cu handicap nascut in alta tara? ro.mario ro.mario Buna seara ce drepturi are un copil nascut in alta tara care este purtator de handicap(ipoacusie bilaterale medio grave) pe teritoriu Romaniei si daca este ... (vezi toată discuția)
Handicapul constatat legal in italia la o persoana cu dubla cetatenie este recunoscut in romania? aliz vasilescu aliz vasilescu As dori sa stiu cum poate fi recunoscut handicapul unei persoane cu dublă cetățenie, romana si italiană, stabilit de autoritățile italiene, beneficiind ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap ancamaria1000 ancamaria1000 Buna ziua,va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o problema legata de fiii mei.Acestia sunt imobilizati in scaun cu rotile,drept urmare,am fost la Comisia de ... (vezi toată discuția)