avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi are un copil cu handicap nascut in alta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi are un copil cu handicap nascut in alta tara?

Buna seara
ce drepturi are un copil nascut in alta tara care este purtator de handicap(ipoacusie bilaterale medio grave) pe teritoriu Romaniei si daca este recunoscut handicapul?


va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:19, 24 Martie 2012
Pentru a va spune ce drepturi are trebuie sa ne spuneti in ce tara a fost nascut, daca are cetatenia romana, daca nu are cetatenia romana ce cetatenie are?

Hipoactuzia se incadreaza la gradul de handicap mediu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
sa nascut in ITALIA si este cetatean roman
Va trebui ca parintii sa mearga cu copilul la serviciul special de expertiza complexa a copilului pentru a fi incadrat intr-un grad de handicap si pentru a i se elibera certificatul de handicap.

In principiu, pana la 18 ani va beneficia de alocatie dubla (84 lei), parcare in locui cu handicap, inscriere la scoala speciala. La implinirea a 18 ani va incepe sa primeasca o indemnizatie (daca este incadrat in handicap accentuat sau grav), un buget complementar, scutire de la plata impozitului, etc.
Noi momentan sintem inca in Italia ,copilul are certificat de handicap si este incadrat in art. 3 coma 3 dupa legea Italiana si primeste o indemnizatie de fregvenza .
Merge la o gradinita normala intro clasa normala dar are o educatoare special numai pentru el.

"Hipoactuzia se incadreaza la gradul de handicap mediu."

Nu este "hipoactuzie" ,ci hipoacuzie,iar noi care nu suntem medici,nu putem sa ne pronuntam ca se incadreaza in grad mediu de handicap,caci,in functie de pierderea auditiva intre anumiti parametrii,poate fi incadrata doar de catre specialist la infirmitate,handicap usor,mediu sau accentuat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am 19 ani sunt elevă la școală specială si sunt ... Denisa-Elena Denisa-Elena Buna ziua! Am 19 ani sunt elevă la școală specială si sunt diagnosticată cu hipoacuzie bilaterală neosenzoriale de la vârsta de 3 ani cand am fost si ... (vezi toată discuția)
Termenul gradului de handicap alexandru21 alexandru21 Sunt adult şi sunt diagnosticat cu hipoacuzie de percepţie profundă zenzorială bilaterală congenitală, purtător de implant cochlear urechea dreaptă. ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salarii 1-2 1-2 Hipoacuzia neurosenzoriala bilaterala medie-severa este considerata un handicap in Romania? Daca da, care ar fi procedurile pentru scutirea de impozit pe ... (vezi toată discuția)