avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare amenda platita a unui PVCC - lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare amenda platita a unui PVCC - lipsa rovinieta

In august 2013 am primit o amenda de la CNADNR pentru lipsa rovinieta. Am contestat-o in instanta pe urmatoarele motive:
- Lipsa semnăturii agentului constatator (conf. art. 17 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor);
- Lipsa documentelor de omologare şi a controlului metrologic legal pentru mijloacele tehnice utilizate – conform art. 9, alin. (2) din OG nr. 15/2002, modificată prin OG 8/2010, prin prisma art. 109 alin. 2 din OUG nr. 195/2002

Am pierdut atat in prima faza cat si la apel (ps: motivarea e de rasul curcilor). Acum cateva zile am primit o instiintare de la fisc "executorie" pe care am platit-o (reprezentand amenda).
Acum vad asta :
[ link extern ]
Ce mai poate fi facut?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:23, 30 Martie 2015
Decizia nr.6 în dosarul nr. 14/2014

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că:
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.17 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările, raportate la dispoziţiile art.4 pct.1-4 şi art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnătura electronică, republicată, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevăzute de art.8 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, încheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) şi alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.
Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 februarie 2015.

După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Formulati contestatie la executare,motivand cu decizia RIL a ICCJ pronuntata pe 17.02.2015
Este vorba de o somatie de plata emisa de fisc pe care deja am platit-o.
Pot redeschide dosarul avand decizia ICCJ? Mai pot recupera banii?
Nu puteți redeschide dosarul. Nu mai aveți ce să faceți în privința hotărârilor judecătorești pronunțate în dosarul care a avut ca obiect plângere contravențională.
Intervenție moderator


Vă rog să nu mai dublați subiectele și să continuați discuțiile începute pe aceeași temă.
Mulțumesc anticipat!

Gabriela Pintea


vasea_13 a întrebat:
S-a publicat motivarea deciziei nr. 6 din 16 februarie 2015 a ICCJ in MO nr.199 din 25.03.2015.
Eu am pierdut un astfel de proces acum cateva luni iar ICCJ imi da perfecta dreptate motivand, in cea mai mare parte, cu aceleasi argumente invocate de mine atat in instanta de fond, cat si la apel.
As putea cere o revizuire?


patrascu razvan a răspuns:
Nu se poate, nu este caz de revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia nr 6 din dosar nr.14/2014 zenitnove zenitnove Stie cineva in ce nr. din Monitorul Oficial s+a publicat....daca s+a publicat Deciyia nr 6 din dosar nr.14/2014pronuntata in sedinta din 16 februarie a ... (vezi toată discuția)
Cum iti recuperezi banii din amenzile ilegale pentru rovinieta? Andra2014 Andra2014 Buna ziua , aveti idee cand o sa intre in vigoare cele de mai jos sa putem actiona in instanta deoarece eu am f multe procese cu CNADNR-UL iar instanta le da ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)