avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum iti recuperezi banii din amenzile ilegale pentru ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum iti recuperezi banii din amenzile ilegale pentru rovinieta?

Buna ziua , aveti idee cand o sa intre in vigoare cele de mai jos sa putem actiona in instanta deoarece eu am f multe procese cu CNADNR-UL iar instanta le da tot lor dreptate

Prin Decizia nr. 6/2015, ÎCCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului, statuând că:
„În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările, raportate la dispoziţiile art. 4 pct. 1-4 şi art. 7 din Legea nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevăzute de art. 8 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, încheiate potrivit art. 9 alin. (1) lit. a), alin. (2) şi alin. (3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator”.

Astept raspunsul dvs !

Multumesc ,

Andra Stanculesu
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:28, 23 Martie 2015
Problema este ca pentru a beneficia de aceasta decizie ICCJ trebuia sa dati in judecata in 15 zile de cand ati luat la cunostiinta despre ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia nr 6 din dosar nr.14/2014 zenitnove zenitnove Stie cineva in ce nr. din Monitorul Oficial s+a publicat....daca s+a publicat Deciyia nr 6 din dosar nr.14/2014pronuntata in sedinta din 16 februarie a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda platita a unui pvcc - lipsa rovinieta vasea_13 vasea_13 In august 2013 am primit o amenda de la CNADNR pentru lipsa rovinieta. Am contestat-o in instanta pe urmatoarele motive: - Lipsa semnăturii agentului ... (vezi toată discuția)