avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren ocupat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren ocupat abuziv

Pe o parte a terenului tatalui meu decedat, vecinul de parcela a plantat paulownia.tru
Vecinul a cumparat lotul si bineinteles are cadastru. Dar prin pozitionare, terenul tatalui meu are acum cu 2000 mp mai putin.
Cadastrul vecinului spune ca are o deschidere la drumul agricol de 35,25 m dar in teren are cca 65m deci a incalcat si cadastrul
Ce pot face?
Am inceput succesiunea, intr-o saptamana pot face plangere penala pt tulburare de posesie in care pot preciza ca nu este prima data cand incalca proprietati.
Sau dat in judecata civil.
Mentionez ca am incercat sa discut cu el si nu ne putem intelege, deviaza discutia sau o ignora.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:16, 22 Februarie 2015
D-voastră(sau tatăl d-voastră) aveți cadastru efectuat?Cu plângere penală nu prea rezolvați deoarece se poate spune că a fost în eroare de proprietate și prin urmare nu are nici o vină. În schimb printr-o acțiune civilă de revendicare și grănițuire conform datelor de CF,formulată împotriva acestuia , se rezolvă situația.
Pentru plantație, conf. art. 613NCC,(fiind executată în prezent) care se referă la distanța minimă pentru arbori- minim de 2m -aveți dreptul să solicitați desființarea acesteia(eventual prin notificare sau chiar în instanță
Multumesc pt raspuns
.Cadastru nu am, abia acum fac succesiunea si tocmai de acea o fac, sa fac cadastru si restul.
Ce inseamna notificare?
Notificare este o adresă prin care comunicați unei persoane un fapt sau un act ce urmează să fie îndeplinit. D-voastră îi comunicați vecinului că potrivit art.613NCC nu are dreptul să facă plantații la o distanță mai mică de 2 m. copacii fiind deosebit de rămuroși, să desființeze plantația, și doriți o rezolvare amiabilă a situației. În caz contrar vă veți adresa instanței și veți cere și daune....
Credeam ca este ceva oficial, in sensul ca se face printr-o institutie, ca apoi sa poata fi folosit in instanta.
nu este obligatoriu. daca doriti sa i dati un aspect oficial puteti face notificarea printr-un avocat

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini viorelion44@yahoo.com viorelion44@yahoo.com am niste vecini care mi-au luat cei 50cm din spatele casei ,si mi-au montat gardul pe coltul caseii,am cadastrul ,itabulare,ei nu miau prezentat nici un act ... (vezi toată discuția)
Cadastru - modificare plan parcelar Bordi1 Bordi1 Buna seara! Am si eu o problema si cer un sfat.... Am in proprietate o suprafata de teren intravilan din anul 1990...suprafata si pozitie nemodificata de ... (vezi toată discuția)
Teren primit la legea 18 care a disparut fizic dupa 15 ani eugenaurelpopescu@yahoo.ro eugenaurelpopescu@yahoo.ro Detin un titlu de proprietate pe un teren arabil la legea 18 iar acum cand sa fac cadastru mi s-a comunicat ca tarlaua din care face parte parcela mea este mai ... (vezi toată discuția)