avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lntrerupere/reducere activitate - incetare contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lntrerupere/reducere activitate - incetare contract de munca

din punct de vedere al angajatorului ce presupun cele doua prevederi din codul muncii
CONCEDIEREA PENTRU MOTIVE CARE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI
Art. 65. (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.

In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului
SI
Art. 52. (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;

cum se documenteaza, care sunt conditiile, care sunt caile cele mai sigure, care este perioada pe care se pot aplica? reducerea temporara o pot face a la long?

:

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata takytaky1 takytaky1 Buna seara.daca intr-o fabrica nu mai sunt comenzi,nu mai are patronul ce da la muncitori de lucru pe aproximativ două luni jumătate....Ce ar trebui să ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Billy19 Billy19 Buna ziua!Având in vedere situația în care ne aflam în angajator te poate trimite în masă în concediu fara plata??multumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho daca este legal sa am un salariat in luna octombrie cu ore suplimentare iar in luna decembrie il am in somaj tehnic (vezi toată discuția)