avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sanse de castig a apartamentului in fata sotiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sanse de castig a apartamentului in fata sotiei tatalui decedat!

Ce sanse de castig am in fata sotiei tatalui meu decedat pt apartament?!
Eu nu vreau ca ea sa ramana cu apart din diverse motive si vreau sa stiu daca am sansa sa castig in fata ei...in conditiile in care ea de aprox.4 ani de zile nu a dat nici un semn de viata,nimic si acum ca tatal meu a murit bineinteles,ca vrea apartm. Daca eu nu dau semnatura si ma cheama in instanta...eu pot castiga?! Si mai ales,la sfarsit,daca pierd procesul,ma poate pune pe mine sa platesc si cheltuielile de judecata chiar daca ea ma cheama pe mine in instanta?!
Multumesc!
Trebuie sa precizati cine a dobandit apartamentul si cand, inteleg ca d-na nu este mama dvs
Dacă apartamentul era al tatălui dvs., bun propriu, dvs( împreună cu frașii/surorile dvs, dacă există ) aveți dreptul la 3/4 din apartament, iar fosta soție la 1/4. taxa de timbru va fi suportată de ambii moștenitori.
Ma iertati,nu am dat toate detaliile...
Nu,nu este mama mea,este doar sotia lui...nu au avut copii impreuna,fiecare au venit in aceasta casnicie cu copii lor din alte casnicii...tata avand 3 fete,iar ea 1 baiat si o fata.
Deci,pe apartm ar fi ea majoritara,din cate am mai inteles...fiind sotie are jumatate,iar din cealalta jumatate a tatalui are ea un sfert si apoi noi,cele 3 fete ale lui,cate un sfert. Asa este,nu?
Noi fetele suntem fiecare maritate...niciuna nu este minora. Tata a murit pe 31 decembrie 2014,deci pana acum doar printr-un telefon dat cuiva am inteles ca ``mama``ar vrea sa vina sa ne despagubeasca pe noi si sa vanda aparatm. Surorile mele nu stiu sa va zic excat ce si cum o-r sa faca...ele zic ca sunt alaturi de mine,dar...
Si atunci,eu intreb daca eu sunt singura care se opune la vanzarea aparatm...am vreo sansa aducand dovezi ca ea nu a participat cu nimic in ultimii ani la apartm...la intretinere etc...as putea sa aduc chitante sau extrasul de cont al tatalui meu unde s-ar vedea exact cu ce bani a participat ea in acesti ultimi ani.
Stiu ca e cam... :( dar vreau sa stiu daca sa ma inhamez la acest proces sau nu.
Apartamentul este pe numele lor...deci,e trecuta si ea in contract.
Pai nu sunt divortati ! Tata nu a apucat sa divorteze ! Ei sunt casatoriti de vreo 14 ani,cel putin... :(

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune KaryAnastasia KaryAnastasia Buna seara, Am si eu nevoie de ajutorul vostru... Tatal meu a murit acum 2 ani...a fost casatorit de 2 ori...eu cu cele 2 surori provenim din prima ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)