avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obligarea debitorului sa predea autovehicul sechestrat
Discuție deschisă în Executare silită

Obligarea debitorului sa predea autovehicul sechestrat

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Anul trecut am obtinut un titlu executoriu pentru recuperarea unei sume de bani de la o societate comerciala. In urma demersurilor facute de executorul judecatoresc,la care am apelat,la Directia de Taxe si Impozite Locale am aflat ca respectiva societate detine mai multe autovehicule. Executorul a pus sechestru pe aceste autovehicule si a facut adresa catre politie pentru a fi oprite in trafic. Problema este ca, societatea avind mai multe puncte de lucru in tara si masinile aflindu-se la aceste puncte de lucru, nu putem intra in posesia acestora pentru a le putea valorifica.
Intrebarea mea este: cum il pot obliga pe debitor sa predea aceste autovehicule executorului judecatoresc?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:01, 26 Februarie 2015
Cred ca aici va incadrati

noul cod de procedura civila
Art. 188
(2) Nerespectarea de către orice persoană a dispoziţiilor privind desfăşurarea normală a executării silite se sancţionează de către preşedintele instanţei de executare, la cererea executorului, cu amendă judiciară de la 100 lei la 1.000 lei.

Dar in noul cod de procedura civila mai este un articol care va intereseaza.
Art. 627
Rolul activ al executorului judecătoresc
(1) În tot cursul executării, executorul judecătoresc este obligat să aibă rol activ, stăruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrală şi cu celeritate a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu, cu respectarea dispoziţiilor legii, a drepturilor părţilor şi ale altor persoane interesate.
Strict la intrebare: d-voastra, odata pornita procedura executarii silite, nu aveti, sau mai exact nu ar trebui sa mai aveti de-a face cu debitorul.
Altminteri la ce mai platiti executorul?!




Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Parcurgeti art.739 din codul de procedura civila, ca sa nu il mai citam aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - mai multe titluri executorii Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Conform carui articol de lege un BRJ te poate executa silit simultan, adica 1. poprire pe salariu in cuantum de 50% si 2. sechestru pe casa? ... (vezi toată discuția)
Executare silita-casa socrilor RFlorentina RFlorentina Buna ziua. As avea o intrebare legata de o executare silita. Am avut un imprumut la banca,pentru care am depus garantie casa socrilor. Nu am reusit sa platesc ... (vezi toată discuția)
Executarea silita, executorul si creditorul cornel-victor cornel-victor buna seara 1. executorul a trimis debitorului somatie, acesta a refuzat sa o puna in aplicare, executorul ne-a cerut noua ca in continuare sa facem plangere ... (vezi toată discuția)