avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - mai multe titluri executorii
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - mai multe titluri executorii

Buna ziua,

Conform carui articol de lege un BRJ te poate executa silit simultan, adica 1. poprire pe salariu in cuantum de 50% si 2. sechestru pe casa? Astept un sfat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:05, 29 Martie 2013
noul cod de procedura civila art 665
( 4) Incuviintarea executarii silite permite creditorului sa ceara executorului judecatoresc care a solicitat incuviintarea sa recurga, simultan ori succesiv, la toate modalitatile de executare prevazute de lege in vederea realizarii drepturilor sale, inclusiv a cheltuielilor de executare.

daca e vb de o executare inceputa pe vremea vechiului cod de procedura, e la art 373ind1

"In tot cursul executarii, executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu, cu respectarea dispozitiilor legii, a drepturilor partilor si ale altor persoane interesate."
Potrivit dispoziţiilor art. 371^1 alin. 3 vechiul cod procedură civilă
executarea silită are loc în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum şi a cheltuielilor de executare.

Este legal cum se procedeaza.

Prin poprire se si asigura cumva ca nu vor aparea surprize neplacute.
Ganditi-va cum ar fi sa se anuleze executarea silita si sa se implineasca termenul de prescriptie a executarii silite...si ar ramane banca cu buza umflata...

Au dreptul si obligatia de a face demersurile pe care le considera...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare holiday holiday Poate fi pus in executare procesul verbal emis de executor cu privire la cheltuielile de executare in lipsa incuviintarii date de instanta de executare, cf OUG ... (vezi toată discuția)
Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare leasing Cent Cent Am inteles din discutiile cu prieteni ca s-a schimbat sau ca urmeaza sa se schimbe legislatia si ca firmele de leasing vor avea nevoie de o sentinta pt a face ... (vezi toată discuția)