avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata asigurari pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata asigurari pensie

Buna ziua,vreau sa imi deschid o mica afacere,o frizerie,in care sa tund eu. Ca sa platesc si asigurarile de pensie va trebui sa platesc separat?..sau se retin automat din impozit? Va trebui sa figurez eu ca angajat sau cum sa fac??
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 14:35, 27 Februarie 2015
Va infiintati un pfa frizerie (daca aveti act de studii/calificare in domeniu) si veti plati impozit pe venit 16%, contributie la sanatate 5,5% calculat tot la venit si contributie la pensie calculata la o valoare de asicurare care difera de venitul obtinut.
In acest an valoarea venitului minim asigurat este 846 lei lunar stabilita de guvern si platiti 222 lei lunar contributie la pensie. Aceasta e cheltuiala deductibila pe pfa si pentru a va asigura veti depune declaratia 600 in maxim 15 zile de la infiintarea pfa-ului.
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii anaf, pfa neplatitor tva, impozitare in sistem real johnalexander johnalexander Buna ziua, Tocmai ce am infiintat un PFA, am ridicat actele de la ONRC pe 05.03.2015 iar astazi am fost la ANAF sa ma ia in evidenta. Acolo am depus copie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 pfa alisaelena alisaelena Buna ziua, Am deschis un PFA avand ca activitate coafura-frizerie. Trebuie sa depun declaratia 220 privind venitul estimat in 15 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite ii damaceanu damaceanu am infiintat o ii si vreau sa stiu daca pe langa cei 16% impozit ,5,5 % sanatate din venitul net mai trebuie sa mai platesc si alte taxe . am auzit ca ar mai ... (vezi toată discuția)