avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe si impozite II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe si impozite II

am infiintat o ii si vreau sa stiu daca pe langa cei 16% impozit ,5,5 % sanatate din venitul net mai trebuie sa mai platesc si alte taxe . am auzit ca ar mai trebui ceva de platit si la casa de pensii dar nu stiu cat si cum ar trebui procedat .multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:55, 25 Aprilie 2014
Pentru inregistrare ca platitor la pensie daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil trebuie sa depuneti acum, in maxim 15 zile de la infiintare si declaratia 600 cu venitul lunat asigurat. In 2014 acest venit lunar asigurat nu trebuie sa fie mai mic de 804 lei si va rezulta o contributie lunara la pensie de 252 lei, cheltuiala care pentru intreprinderea individuala e deductibila fiscal in totalitate.
Apoi in fiecare an, pana la 30 ianuarie, depuneti D600 pentru anul respectiv.
Daca in timp veti gasi sa aveti in alta parte un contract de munca valabil veti depune declaratia 601 in prima zi in care intra in vigoare acel contract, pentru a nu mai plati contributie la pensie pe intreprinderea individuala.
eu nu am depus D600 dar venitul lunar este peste 804 lei . In 2015 cand o sa depun declaratia de venit si o sa se constate acest lucru o sa ma puna sa platesc retroactiv contributia la pensie ? multumesc.......era sa uit ...stiti cumva daca si contributia la sanatate (5,5%) este deductibila fiscal ? multumesc inca o data
E bine sa depuneti acum, chiar daca a trecut ceva timp, pentru ca pe langa ca o sa va puna sa platiti din urma va vor aplica si penalitati.
Da, si contributia la sanatate platita in timpul anului e deductibila fiscal in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 - pensie pfa QED QED Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire in legatura cu completarea declaratiei 600 pentru un PFA. Nu am contact cu Casa de pensii si nu am platit pensia ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 utilizator5555 utilizator5555 Buna ziua, Un PFA infiintat in 2009, in sistem real, dar in toata perioada a fost si angajat cu contract de munca in alta parte. Pana acum nu a depus ... (vezi toată discuția)