avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctionare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctionare disciplinara

Sanctionarea angajatului cu 10% din salariu pentru 3 luni, se trece in carnetul de munca? Daca da....ce trec si in baza carui act voi reveni la salariul normal dupa cele 3 luni?
La ITM inregistrez decizia,nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 20:39, 17 Iunie 2009
Nu se trece in CM. Nu se comunica decizia la ITM
1. Aplicarea sanctiunii disciplinare cu reducerea salariului nu inseamna modificarea CIM, deci nu se scrie in carnetul de munca.
2. Este o "penalizare" care tine 3 luni (in acest caz) si dupa aceasta perioada se revine la salariul initial, fara alta decizie, in afara deciziei de sanctionare.
Practic dvs nu ii modificati salariul, ci ii aplicati o penalizare in cuantum de 10% din salariu.
Adica ii veti calcula toate drepturile salaraiale cu salariul lui normal si din total venituri brute (inainte de impozitari) veti scade acea suma stabiliat prin aplicarea a 10% din salariu.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara aijin aijin Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat. (vezi toată discuția)
Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)
Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)